Εντολή για εντατικούς ελέγχους σε οπωροκηπευτικά – εσπεριδοειδή

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Εντατικούς ελέγχους στα φορτία νωπών οπωροκηπευτικών και εσπεριδοειδών με προορισμό τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία, ζήτησε από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ο αρμόδιος υπουργός, Γιώργος Καρασμάνης, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τυχόν παρατυπίες στη διακίνηση τους κατά την έναρξη της εξαγωγικής περιόδου.

Σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν δοθεί, οι υπηρεσίες του υπουργείου, σε συνεργασία με υπαλλήλους του ΣΔΟΕ, θα ελέγχουν αν οι ποσότητες που εξάγονται διαθέτουν τα κατάλληλα μέσα συσκευασίας και τυποποίησης, τα απαραίτητα συνοδευτικά έγγραφα και αν έχει γίνει αναγγελία για την αποστολή των φορτίων από τους υπευθύνους των επιχειρήσεων στις αρμόδιες αρχές ελέγχου.

Στις περιπτώσεις που διαπιστωθούν παρατυπίες, οι εξαγωγικές επιχειρήσεις θα παραπεμφθούν στις αρμόδιες Επιτροπές Επιβολής Κυρώσεων.

Τα νωπά οπωροκηπευτικά, είναι από τα κύρια εξαγώγιμα προϊόντα της χώρας μας και η διακίνηση τους, τόσο σε αγορές της Ε.Ε. όσο και σε αγορές τρίτων χωρών, παρουσιάζει αυξητική τάση, δήλωσε ο κ. Καρασμάνης και διαβεβαίωσε πως δεν θα επιτρέψει τη δυσφήμιση των προϊόντων αυτών και τη δημιουργία κλίματος αθέμιτου ανταγωνισμού εις βάρος των παραγωγών και των περισσότερων εξαγωγικών επιχειρήσεων του κλάδου.