Ξάνθη: Ο Γολγοθάς 13χρονου τυφλού μαθητή


Χωρίς σχολείο παραμένει ένα τυφλό παιδί από τη Μέδουσα, μαθητής της 2ης τάξης του Γυμνασίου Εχίνου.

Στο σχολείο του δεν έχει φτάσει ακόμη ο απαραίτητης καθηγητής της «Παράλληλης Στήριξης» για να εξυπηρετεί το μαθητή στις ιδιαίτερες ανάγκες και έτσι ο άτυχος μαθητής παραμένει στο σπίτι του από την αρχή της χρονιάς.

Καθημερινός γολγοθας επί χρόνια με στόχο τη μάθηση

Πρόκειται για ένα 13χρονο παιδί που έχει διαγράψει μια εντυπωσιακή πορεία και προσπάθεια για να προσεγγίσει τη μάθηση από την πρώτη Δημοτικού με τη στήριξη της οικογένειάς του. Από την μακρινή Μέδουσα, το προτελευταίο χωριό πριν τα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα, κατάφερε να παρακολουθήσει το Δημοτικό Σχολείο Τυφλών στη Φελώνη της Ξάνθης, στην πεδιάδα, κάνοντας πολύωρα ταξιδια καθημερινά για 6 χρόνια, σε μια απίστευτα εξοντωτική προσπάθεια.

Πέρυσι παρακολούθησε την πρώτη Γυμνασίου στον Εχίνο, με τη βοήθεια της «Παράλληλης Στήριξης» και, όπως αναφέρει η οικογένειά του, κοινωνικοποιήθηκε και κατέγραψε εντυπωσιακή πρόοδο, φτιάχνοντας νέους φίλους και εντασσόμενος στο σχολικό περιβάλλον με μεγάλη προσαρμοσικότητα, δείχνοντας τη θέλησή του για μάθηση. Όμως τη φετινή σχολική χρονιά δεν μπορεί να παρακολουθήσει.

Παρέμβαση της Περιφερειακής Δ/νσης Εκπαίδευσης. Ευελπιστούν σε άμεση λύση

Στο θέμα παρενέβη μετά το ερώτημα του XanthiPress.gr η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης. Ο Διευθυντής Σάββας Μελισσόπουλος αναγνώρισε το σοβαρό πρόβλημα και οι αρμόδιες υπηρεσίες ανέφεραν ότι το επόμενο διάστημα, με την αύξηση των ωρών απασχόλησης των καθηγητών της «Παράλληλης Στήριξης» ευελπιστούν ότι θα υπάρξει ο εκπαιδευτικός που απαιτείται για το Γυμνάσιο Εχίνου και θα λυθεί το πρόβλημα τις επόμενες μέρες.

Τον περιμένουν πίσω στο σχολείο

Οι καθηγητές και οι συμμαθητές του περιμένουν και πάλι πίσω το νεαρό από τη Μέδουσα, που γεννήθηκε τυφλός αλλά έχει εντυπωσιακή όραση με τα μάτια της ψυχής του καθώς είναι ιδιαίτερα αγαπητός.

Πηγή: xanthipress.gr