Πετρούπολη: Απαγορεύουν στο δήμο να μειώσει τα τέλη για τους άνεργους

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η πρωτοβουλία του δημάρχου Πετρούπολης να μειώσει τα δημοτικά τέλη για τους άνεργους δημότες του.

Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Πετρούπολης καταγγέλει την πράξη της Αποκεντρωμένης Διοίκησης να απορρίψει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με την οποία είχε αποφασισθεί “να απαλλαχθούν πλήρως από τα δημοτικά τέλη οι μακροχρόνια άνεργοι και να μειωθούν 50% τα τέλη στους νέους επαγγελματίες της πόλης μας για τον πρώτο χρόνο άσκησης του επαγγέλματος”

«Αποφασίσαμε να απαλλάξουμε τους μακροχρόνια άνεργους και τους νέους επιχειρηματίες από την υποχρέωση καταβολής δημοτικών τελών», είπε ο δήμαρχος σε τηλεοπτική εκπομπή, κ. Βαγγέλης Σίμος, ενώ τόνισε πως το μέτρο έχει συνυπολογιστεί έναν ισοσκελισμένο προϋπολογισμό του δήμου.

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας αποκεντρωμένης διοίκησης, κ. Μανώλης Αγγελάκας, σημείωσε ότι υπάρχει νομοθετική πρόβλεψη για την απαλλαγή μόνο των απόρων, των αναπήρων και των πολυτέκνων από τα δημοτικά τέλη. «Ο άνεργος δεν σημαίνει ότι δεν έχει και πόρους. Δεν έλεγξε ο κ. δήμαρχος το Ε1 και το Ε9 των ανέργων. Γιατί μπορεί σήμερα να είσαι άνεργος αλλά να έχεις εισοδήματα», δήλωσε ο κ. Αγγελάκας.

Πηγή: aftodioikisi.gr

br