Συνδέονται οι σεισμοί σε Κεφαλονιά και Αίγιο;

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο καθηγητής Δυναμικής και Εφαρμοσμένης Γεωλογίας, Ευθύμιος Λέκκας, σχετικά με τις σεισμικές δονήσεις που σημειώθηκαν στην Κεφαλονιά και το Αίγιο.

Δεν συνδέονται οι σεισμοί Αιγίου - Κεφαλονιάς

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», ο κ.Λέκκας δήλωσε ότι «δεν συνδέονται οι δυο σεισμοί και ως εκ τούτου δεν πρέπει να ανησυχεί ο κόσμος», ενώ υπογράμμισε ότι τα δυο μέρη βρίσκονται σε δυο διαφορετικές τεκτονικές περιοχές.

«Η μια δόνηση δεν επηρεάζει την άλλη», σημείωσε λέγοντας ότι η διέγερση στο Αίγιο «αποσβαίνεται σιγά σιγά» κάτι που φαίνεται από το γεγονός ότι εκδηλώθηκαν γύρω στους 30 σεισμούς μικρότερου μεγέθους.

Όσον αφορά τον σεισμό της Κεφαλονιάς, έκανε λόγο για ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα περίπτωση από επιστημονικής άποψης γιατί η σεισμική διέγερση κορυφώθηκε την Κυριακή το πρωί με σεισμό της τάξεων των 5,1 βαθμών και διότι η δραστηριότητα εντοπίζεται «νότια της Παλληκής νοτιοδυτικά του Αργοστολίου, που συμπίπτει με το νότιο τμήμα του ρήγματος που έδωσε το μεγάλο σεισμό στις 26/1 και 3/2 στην αρχή του έτους».

Ωστόσο, επέμεινε ότι η σεισμική δραστηριότητα βρίσκεται μακριά από οικιστικές περιοχές και από χερσαίο χώρο αλλά μέσα σε υποθαλάσσια περιοχή και εκτίμησε ότι ως εκ τούτου δεν θα υπάρξουν προβλήματα ακόμα και αν συνεχιστεί αυτή η δραστηριότητα, κάτι που δεν εκτιμά ως πιθανό

Πηγή: ΕΘΝΟΣ