Τρίκαλα: Σύλληψη σπείρας ανηλίκων…και όχι μόνο που “σάρωνε” μηχανάκια

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Χειροπέδες σε δυο 12χρονους, έναν 11χρονο αλλά και στους γονείς τους

Μια σπείρα… «λιλιπούτειων» κλεφτών, που είχαν αρπάξει πέντε μηχανές τον τελευταίο μήνα, εξάρθρωσε η ελληνική Αστυνομία στα Τρίκαλα με τις ηλικίες των συλληφθέντων να προκαλούν σοκ.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ χθες το βράδυ στα Τρίκαλα, συνελήφθησαν δυο Αλβανοί ηλικίας 12 και 11 ετών, και ένας 12χρονος Έλληνας, για κλοπή δίκυκλης μοτοσικλέτας, καθώς και οι κηδεμόνες τους, ηλικίας 43, 48 και 36 ετών αντίστοιχα, για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων.

Αναλυτικότερα, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και επισταμένες έρευνες, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι τρεις ανήλικοι, διότι πρωινές ώρες της περασμένης Τετάρτης στα Τρίκαλα αφαίρεσαν από την αυλή σπιτιού μία μοτοσικλέτα ιδιοκτησίας ενός 49χρονου.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι τρεις ανήλικοι μαζί με άλλους τρεις ανήλικους συνεργούς (δύο Έλληνες και έναν Ρουμάνο) αφαίρεσαν κατά τον τελευταίο μήνα από την πόλη των Τρικάλων τέσσερα ακόμη δίκυκλα.

Σε βάρος των τριών ανήλικων συνεργών αλλά και σε βάρος των κηδεμόνων τους, σχηματίστηκε δικογραφία για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της κλοπής και της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκων.

Όλα τα αφαιρεθέντα δίκυκλα βρέθηκαν και αποδόθηκαν στους νόμιμους δικαιούχους τους.

Το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Τρικάλων.