Χαλάει ο καιρός από το μεσημέρι – Ερχονται ισχυρές καταιγίδες

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το μεσημέρι και από τα δυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές, τις ισχυρές καταιγίδες και τους θυελλώδεις νοτιάδες, που θα φτάσουν ακόμη και τα 9 μποφόρ τοπικά στο Ιόνιο.

Ειδικότερα, στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές.
Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ, βαθμιαία 7 και πρόσκαιρα το απόγευμα 8 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 20 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές.
Το βράδυ τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα κυρίως τις πρωινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 ενισχυόμενοι το απόγευμα στα 5 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 18 βαθμούς κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: στη δυτική και κεντρική Μακεδονία αρχικά νεφώσεις με βροχές. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές από τη νύχτα. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα κυρίως τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: ανατολικοί νοτιοανατολικοί αρχικά 4 με 5 και βαθμιαία στα δυτικά 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 10 έως 19 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιόνιου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και βαθμιαία καταιγίδες οι οποίες από το μεσημέρι θα είναι κατά τόπους ισχυρές.
Ανεμοι: νοτιοανατολικοί 6 με 8 και πρόσκαιρα στο Ιόνιο τοπικά 9 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ.
Θερμοκρασια: από 17 έως 20 βαθμούς κελσίου. Στην Ηπειρο 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: νοτιοανατολικοί 4 με 6, βαθμιαία 7 και πρόσκαιρα το απόγευμα στα ανατολικά και νότια 8 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 13 έως 20 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν βροχές και από το απόγευμα καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα θα ενταθούν.
Ανεμοι: νοτιοανατολικοί 5 με 6 και βαθμιαία 7 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 15 έως 20 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: αραιές νεφώσεις οι οποίες από το απόγευμα θα πυκνώσουν.
Ανεμοι: νοτιοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία στα Δωδεκάνησα 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασια: από 14 έως 22 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Το Σάββατο σε ολόκληρη τη χώρα θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενήσουν πρώτα στα δυτικά και μέχρι αργά τη νύχτα στις περισσότερες ηπειρώτικες περιοχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και πιθανόν στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές.

Την Κυριακή στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανόν ισχυρές, με σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι.
Στις υπόλοιπες περιοχές θα αναπτυχθούν νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με πιθανότητα τοπικών βροχών μικρής διάρκειας, αλλά και διαστήματα βελτίωσης.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 Μποφόρ, στα ανατολικά από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 και τοπικά 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή.

Πηγή: Ημερησία