Κρήτη: Νέο κύμα κακοκαιρίας. Έπεσε χαλάζι!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Επιβεβαιώθηκαν οι προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για κύμα κακοκαιρίας που αναμενόταν να πλήξει σήμερα την Κρήτη. Τις τελευταίες ώρες, τα καιρικά φαινόμενα στο νησί είναι ιδιαίτερα έντονα, και ήδη η ΠυροσβεστικήΥπηρεσία έχει δεχτεί δεκάδες κλήσεις για απάντληση υδάτων.

Κυρίως στα βόρεια παράλια του νησιού και στην περιοχή του Ηρακλείου αλλά και της Χερσονήσου σημειώνονται ισχυρές καταιγίδες, ενώ έπεσε και χαλάζι. Είναι ενδεικτικό ότι μέσα σε λίγα λεπτά πολλοί δρόμοι και μέσα στην πόλη μετατράπηκαν σε χειμάρρους. 

Η Πυροσβεστική έχει δεχτεί πολλές κλήσεις τόσο από σπίτια όσο και από καταστήματα ειδικά στην περιοχή του Γιόφυρου, στην Χριστομιχάλη Ξυλούρη, τη Φοινικιά αλλά και στην περιοχή των Πατελών κα. Μάλιστα είναι χαρακτηριστικό ότι πολυκατάστημα στην περιοχή του Γιόφυρου πλημμύρισε και έβαλαν... κουβάδες στον όροφο ενώ μετέφεραν και τα παιγνίδια!

Σε αρκετά σημεία οι κάτοικοι προσπάθησαν μόνοι τους να απομακρύνουν τα φερτά υλικά από τα φρεάτια, προκειμένου να μπορέσει να φύγει το νερό Ιδιαίτερα προσεκτικοί καλούνται να είναι όσοι θέλουν να κυκλοφορήσουν στους δρόμους, καθώς η ορατότητα είναι πάρα πολύ περιορισμένη, ενώ η βροχή έχει δημιουργήσει αρκετές "παγίδες".

Σημειώνεται ότι η κακοκαιρία έπληξε από νωρίς το απόγευμα την Κρήτη, ξεκινώντας από τα δυτικά και ακολουθώντας πορεία προς τα ανατολικά.