Ηλεία: Οκτώμισι ώρες αναμονή για να μεταφερθεί με ασθενοφόρο!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ο λόγος για έναν 54χρονο από τα Σαβάλια που είναι κατάκοιτοςτα τελευταία επτά χρόνια, παραπληγικός με ποσοστό αναπηρίας άνω του 80% και είχε την ατυχία προ ημερών να χειρουργηθείγια αφαίρεση νεφρού.

Η επέμβαση έγινε στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας, μετά το χειρουργείο ωστόσο χρειάστηκε να νοσηλευθεί στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Πύργου και επέστρεψε εκ νέου στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας από όπου πήρε και το εξιτήριό του και επέστρεψε στο σπίτι του.

Ο ίδιος, έχει να πει τα καλύτερα για το προσωπικό των δύο νοσοκομείων, δεν ισχύει ωστόσο το ίδιο και για τη λειτουργία τους.

"Αυτό που συνάντησα στο Νοσοκομείο του Πύργου ήταν το απόλυτο μπάχαλο, αφού ούτε γάζες δεν είχαν να χρησιμοποιήσουν για να φροντίσουν την πληγή μου. Έχουν φοβερές ελλείψεις σε αναλώσιμα υλικά και δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες των ασθενών" αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Λαγός.

Ο ίδιος είχε την ατυχία να βιώσει και την πολύωρη αναμονή για τη μεταφορά του από το ένα Νοσοκομείο στο άλλο, ελλείψει ασθενοφόρων, τα οποία είναι μετρημένα στα δάχτυλα και δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες του πληθυσμού.

Αν και το εξιτήριό του ήταν έτοιμο από τις 9 το πρωί, όταν βγήκε από την εντατική στο Νοσοκομείο του Πύργου για να επιστρέψει για περαιτέρω νοσηλεία στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας, τελικά η μεταφορά του όπως καταγγέλλει ο ίδιος κατέστη εφικτό να γίνει στις 5:30 το απόγευμα! Και αφού προηγουμένως άρχισε να αναζητά ιδιωτικό ασθενοφόρο το οποίο έπρεπε να πληρώσει ο ίδιος.

"Καταλαβαίνω ότι τα ασθενοφόρα έπρεπε να καλύψουν πρώτα τα επείγοντα περιστατικά και είναι λογικό, είναι δυνατόν όμως να περιμένει ένας ασθενής επί οκτώμισι ώρες για τη μεταφορά του;" διερωτάται και αγανακτεί ταυτόχρονα ο κ. Λαγός.

Ο 54χρονος πάντως λέει τα καλύτερα για το νοσηλευτικό προσωπικό των Νοσοκομείων του Πύργου και της Αμαλιάδας.

"Το προσωπικό των Νοσοκομείων και στην Αμαλιάδα και στον Πύργο είναι άψογο"...