Ολοκληρώθηκαν οι παρελάσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας πραγματοποιήθηκαν οι παρελάσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Πιο συγκεκριμένα, στην Αθήνα στις 10:00 τελέστηκε δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτη, ενώ στη συνέχεια έγινε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Στις 11:00 άρχισε η μαθητική παρέλαση, εμπρός από το μνημείο, με τους πολίτες να μην μπορούν να πλησιάσουν, λόγω των δρακόντειων μέτρων ασφαλείας. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος.

Η εξέδρα ήταν περιφραγμένη με κάγκελα περιμετρικά της πλατείας Συντάγματος, ενώ η είσοδος επιτράπηκε μόνο σε όσους έχουν διαπιστεύσεις και προσκλήσεις. Με εντολή της αστυνομίας, λίγο μετά τις 10:00 έκλεισε και το μετρό Συντάγματος.

Για την αποφυγή επεισοδίων έχουν διατεθεί πάνω από 1.000 αστυνομικοί στο κέντρο της Αθήνας. Οι πολίτες μπορούσαν να παρακολουθήσουν την παρέλαση από την οδό Πανεπιστημίου, από το ύψος της Βουκουρεστίου και κάτω, και από την Αμαλίας στο ύψος του Ζαππείου.

Στη Θεσσαλονίκη, στις 10:30 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώο του Γ' Σώματος Στρατού και στις 11:00 παρουσία του άρχισε η στρατιωτική παρέλαση, η οποία ολοκληρώθηκε στις 13:00. Στη συνέχεια, ακολούθησε επίδειξη από F-16. Την κυβέρνηση εκπροσωπεί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος. Από το πρωί βρίσκονται επί ποδός τουλάχιστον 2.000 ένστολοι για την αποφυγή επεισοδίων.

Διαβάστε επίσης:

ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Τον Εθνικό Ύμνο τραγούδησαν μέλη της Χρυσής Αυγής (φωτο+βίντεο)

Η παρέλαση των Ενόπλων Δυνάμεων στον Πειραιά (φωτο)

Ξεκίνησε η Παρέλαση στον Πειραιά (Βίντεο + Φωτο)

ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Οι τελευταίες ετοιμασίες πριν την παρέλαση (Φωτο)