Στάση εργασίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας την ερχόμενη Πέμπτη


Σε τετράωρη στάση εργασίας θα προχωρήσει την ερχόμενη Πέμπτη 23 Οκτωβρίου, από τις 9.00 έως τις 13.00, η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας (ΕΕΕΚΕ), προκειμένου να πραγματοποιήσει γενική συνέλευση.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι ελεγκτές, αντιμετωπίζουν προβλήματα λόγω της μείωσης του προσωπικού, της αυξανόμενης κόπωσης του εναπομείναντος, καθώς και τη έλλειψης, έως τώρα, επενδύσεων, που θα συνέβαλαν στην ανανέωση των συστημάτων αεροναυτιλίας. «Και η επίπτωση, όπως υποστηρίζουν, «θα είναι η δραματική αύξηση των καθυστερήσεων των πτήσεων, με εξαιρετικά δυσμενείς επιπτώσεις στην οικονομία της χώρας αλλά και στο κόστος των αεροπορικών εταιρειών, που επιβαρύνονται με 80 ευρώ περίπου, ανά λεπτό καθυστέρησης της κάθε πτήσης».

Tέλος, σύμφωνα με την ΕΕΕΚΕ, συνεχείς εκκλήσεις της για την αντιμετώπιση της δυσμενούς κατάστασης έπεσαν στο κενό, κατηγορώντας τον Διοικητή της ΥΠΑ Δ. Κούκη πως «υπονόμευσε την διαδικασία πρόσληψης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας, καθώς δεν τις συμπεριέλαβε στον προϋπολογισμό της ΥΠΑ, ενώ είχαν ανακοινωθεί στον Τύπο».

Πηγή: parapolitika.gr