Επικίνδυνος Τσετσένος στα χέρια των Ελληνικών αρχών

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Τσετσένος επιχείρησε παράνομα να περάσει στη χώρα, από Τουρκία, ως Σύρος λαθρομεταναστης.

Σε βάρος του βέβαια εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης για συμμετοχή σε παράνομη ένοπλη οργάνωση και ανθρωποκτονία πέντε αστυνομικών στη Ρωσία και όπως διαπιστώθηκε ήταν Τσετσένος παρακρατικος.

Στην θαλάσσια περιοχή Οινουσσών Χίου, εντοπίστηκε  από σκάϕος του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοϕυλακής μηχανοκίνητη λέμβος, με 46 λαθρομετανάστες- στην πλειοψηϕία Σύριοι, και ο Τσετσένος, ο οποίος δήλωσε ψευδή στοιχεία ταυτότητας.

Από επικοινωνία των Ελληνικών Αστυνομικών Αρχών με τις Ρωσικές, μέσω της Interpol, ταυτοποιήθηκε και επιβεβαιώθηκε ότι πρόκειται για τον 34χρονοΤσετσένο, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε διεθνές ένταλμα σύλληψης,Ερυθράς Αναγγελίας, για συμμετοχή σε παράνομη, ένοπλη οργάνωση και δολοφονία πέντε Ρώσων Αστυνομικών.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ως μέλος παράνομης ένοπλης οργάνωσης- συμμετείχε από τον Ιανουάριο έως τον Σεπτέμβριο του 2009- επιτέθηκε με αυτόματο πυροβόλο όπλο και χειροβομβίδα, σε περιπολικά της Ρωσικης Αστυνομίας, με αποτέλεσμα να δολοφονήσει πέντε και να τραυματιστούν τέσσερις Αστυνομικοί, σε προάστιο της Ρωσίας.

Όπως εξακριβώθηκε ο 34χρόνος Τσετσένος από το 2012 -μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου-διέμενε στην Τουρκία, οπότε και επιχείρησε να περάσει στην Ελλάδα.
Ο Τσετσένος με εντολή του Εισαγγελέα Εϕετών Βορείου Αιγαίου, συνελήφθη ενώ αναμένεται να εκδοθεί στις Ρωσικές Αρχές.Πηγή: Parapolitika.gr