Ρόδος: Θρίλερ στην προσγείωση αεροσκάφους

Το πλήρωμα του αεροπλάνου, όπως και οι υπηρεσίες του αεροδρομίου της Ρόδου τέθηκαν σε συναγερμό μετά την διαπίστωση του κυβερνήτη… Με ασφάλεια προσγειώθηκε χθες το μεσημέρι (24-09-2014) στο αεροδρόμιο της Ρόδου, αεροσκάφος τύπου Airbus 321 της εταιρείας Thomas Cook το οποίο παρουσίασε πρόβλημα στο σύστημα προσγείωσης. 

Το πλήρωμα του αεροσκάφους, όπως και οι υπηρεσίες του αεροδρομίου της Ρόδου τέθηκαν σε συναγερμό μετά την διαπίστωση του κυβερνήτη ότι το υδραυλικό σύστημα προσγείωσης δεν ανταποκρινόταν στις εντολές του.

Τέθηκε με χειροκίνητο τρόπο από τους ιπτάμενους μηχανικούς το εφεδρικό σύστημα προσγείωσης και το αεροσκάφος τροχοδρόμησε με ασφάλεια στο αεροδρόμιο «Διαγόρας». Ρυμουλκήθηκε από ειδικό όχημα του αεροδρομίου και αμέσως μετά οδηγήθηκε στην άκρη της πίστας για να ελεγχθεί από τεχνικούς.

Κανείς από τους επιβάτες δεν κατάλαβε το παραμικρό, από όλη αυτή τη διαδικασία. Όταν όλοι ενημερώθηκαν για το τι είχε συμβεί έψαχναν τον κυβερνήτη για να τον ευχαριστήσουν για τις προσπάθειες που κατέβαλε…

Πηγή: rodiaki.gr