Καιρός: Καλοκαιρινό το σκηνικό με άνοδο της θερμοκρασίας

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Στους 33 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία σήμερα – Έρχονται ισχυροί άνεμοι από αύριο


Καλοκαιρινό αναμένεται το σκηνικό του καιρού σήμερα, Δευτέρα, με τις βροχές να υποχωρούν σταδιακά και τη θερμοκρασία να παρουσιάζει άνοδο, αγγίζοντας σε πολλές περιοχές τους 33 βαθμούς Κελσίου. Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), προβλέπονται πρόσκαιρες βροχές στα βόρεια κυρίως ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Στην Αττική ο καιρός γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 2 με 4 και από το βράδυ δυτικοί βορειοδυτικοί μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών στα γύρω ορεινά κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς και πρόσκαιρα το μεσημέρι και το απόγευμα νοτιοανατολικοί μέχρι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση
Μακεδονία, Θράκη
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες τοπικά περιορισμένη.
Ανεμοι: από νότιες διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 17 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στα δυτικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιόνιου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Στα βόρεια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις στα ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες όποτε θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Άνεμοι: μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και στα νότια τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις στα βόρεια. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις και πιθανώς να εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές στα βόρεια ορεινά. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Άνεμοι: μεταβλητοί 2 με 4 και στα νότια δυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 18 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Γενικά αίθριος. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα βόρεια.
Άνεμοι: στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές νότιοι 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Για αύριο, Τρίτη, στο βόρειο Ιόνιο, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά, τη Μακεδονία, τη Θράκη και βαθμιαία το βορειοανατολικό Αιγαίο λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη πιθανόν να είναι κατά τόπους πρόσκαιρα ισχυρά. Σταδιακή βελτίωση από τα δυτικά. Στην υπόλοιπη χωρά γενικά αίθριος με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις το απόγευμα. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι στα δυτικά βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα υπόλοιπα αρχικά νοτιοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία βορειοδυτικοί τοπικά μέχρι 7 Μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση στα δυτικά και τα βόρεια.

Την Τετάρτη ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα νοτιοανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε πτώση σε όλη τη χώρα.

Την Πέμπτη ο καιρός γενικά αίθριος. Στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια βαθμιαία θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές στα βόρεια. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Την Παρασκευή θα εκδηλωθούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα δυτικά κεντρικά και βόρεια με τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.


Πηγή: newsbomb.gr