Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή γνωστός αρθρογράφος και ψυχίατρος! (Φωτο)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


«Έφυγε» ξαφνικά από τη ζωή σε ηλικία 68 ετών ο γνωστός ψυχίατρος και αρθρογράφος Γιάγκος Μικελλίδης, μία από τις πιο γνωστές και γλαφυρές προσωπικότητες της κυπριακής κοινωνίας. 

Τον βρήκε νεκρό στο σπίτι του στο χωριό Πυργά, λίγο έξω από τη Λευκωσία, η σύντροφος του.

Ο Γιάγκος Μικελλίδης καταγόταν από την κατεχόμενη Γιαλούσα Καρπασίας και τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας. Σπούδασε Ιατρική στη Θεσσαλονίκη και ειδικεύτηκε στην Ψυχιατρική στην Αγγλία. Το 1978 επέστρεψε στην Κύπρο και εργάστηκε στο Κυβερνητικό Ψυχιατρείο μέχρι το 1983, οπότε άνοιξε δικό του ιατρείο.

'Ηταν άνθρωπος με πηγαίο χιούμορ, που χρησιμοποιούσε σε συνδυασμό με την αθυροστομία του για να διακωμωδήσει τα πάντα, από την καθημερινή συμπεριφορά των συμπολιτών του μέχρι την πολιτική και τους πολιτικούς.

Ο Γιάγκος Μικελλίδης συνέβαλε στην εκλαΐκευση και απομυθοποίηση της ψυχιατρικής μέσα από ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές και άπειρα άρθρα του σε εφημερίδες.

Τα τελευταία χρόνια συνεργαζόταν μόνιμα με την εφημερίδα «Πολίτης» στην οποία διατηρούσε την κυριακάτικη στήλη «De Profundis», ασκώντας κριτική στους πάντες. Τα κείμενά του στη στήλη αυτή χρησιμοποιήθηκαν για τη έκδοση τριών βιβλίων με τον ομώνυμο τίτλο. 'Εχει, επίσης, συγγράψει το βιβλίο «Ψυχιατρική για όλους».

Πηγή: iefimerida