Στο έλεος της κακοκαιρίας η Θεσσαλονίκη (Φωτογραφίες, Βίντεο)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Δρόμοι-ποτάμια, εγκλωβισμοί οδηγών, καταστροφές και προβλήματα στην ηλεκτροδότηση -Σε ποιες περιοχές θα «χτυπήσουν» τα έντονα φαινόμενα τις επόμενες ώρες.

Σοβαρά προβλήματα στη Θεσσαλονίκη έχει προκαλέσει η καταιγίδα που ξέσπασε από τα ξημερώματα, εν μέσω καλοκαιριού. 

Κεντρικοί δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα οχήματά τους, καταστροφές σημειώθηκαν σε καταστήματα, ενώ προβλήματα προκλήθηκαν και στην ηλεκτροδότηση.

Με προβλήματα η κυκλοφορία των οχημάτων. Δείτε σχετικό βίντεο:

{YouTube}XCUjw8A8opk{/YouTube}


Με δυσκολία διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, εξαιτίας της συσσώρευσης υδάτων, από την έντονη βροχόπτωση, σε σημεία του πολεοδομικού συγκροτήματος, όπως είναι η περιοχή του Βαρδαρίου, η οδός Εθνικής Αμύνης, αλλά και πολλές συμβολές οδών και κεντρικών διασταυρώσεων.

Την ίδια στιγμή, προβλήματα εντοπίζονται στην περιοχή της Πυλαίας και της Θέρμης από συσσώρευση υδάτων, ωστόσο, έχουν ληφθεί μέτρα και ως αποτέλεσμα δεν καταγράφηκε εγκλωβισμός οχημάτων.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση των αρμόδιων υπηρεσιών για την επιδιόρθωση βλαβών που είχαν θέσει εκτός λειτουργίας σηματοδότες σε ορισμένα σημεία του κέντρου της πόλης. Σύμφωνα με τις Αρχές, δεν καταγράφηκαν προβλήματα στην κυκλοφορία.

Στο μεταξύ, υλικές ζημιές είναι ο απολογισμός σύγκρουσης τριών αυτοκινήτων στο Δερβένι (στο ρεύμα εξόδου προς Σέρρες). Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με δυσκολία μόνο από την αριστερά λωρίδα, ενώ στο σημείο έσπευσαν άμεσα οι αρμόδιες Αρχές για τη ρύθμιση και διευκόλυνση της κυκλοφορίας.


Καθυστερήσεις στο αεροδρόμιο Μακεδονία

Σύμφωνα με το seleo, η Πυροσβεστική έχει δεχθεί πάνω από 100 κλήσεις για απεγκλωβισμό ατόμων που παγιδεύτηκαν σε υπόγεια, τα οποία πλημμύρισαν.

Παράλληλα, όπως αναφέρει το επαρχιακό ενημερωτικό ιστολόγιο, περίπου 5 πτήσεις είχαν καθυστέρηση, ενώ η πτήση τούρκικης αεροπορικής που έκανε το δρομολόγιο Κωνσταντινούπολη- Θεσσαλονίκη, τελικά προσγειώθηκε στην Αθήνα. Τέλος, η πτήση της της Ryanair από Αθήνα για Θεσσαλονίκη, προσγειώθηκε στην Καβάλα.

Από το έλεος της κακοκαιρίας δεν γλίτωσε και ένα κατάστημα, το οποίο πλημμύρισε, με αποτέλεσμα να καταστραφεί μεγάλος αριθμός προϊόντων.

Η λεωφόρος Νίκης θυμίζει... ποτάμια ενώ πλημμυρισμένοι είναι πολλοί δρόμοι όπως η Νικολάου Γερμανού και η Εθνικής Αμύνης. Σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου υπάρχει μποτιλιάρισμα, καθώς έχουν σημειωθεί διακοπές ηλεκτροδότησης και δε λειτουργούν φωτεινοί σηματοδότες, αναφέρει το thestival.

Πού θα "χτυπήσουν" τα φαινόμενα τις επόμενες ώρες

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), μέσα στην ημέρα ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις και ενισχυμένους άνεμους στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο.

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές κυρίως τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 19 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη παροδικά αυξημένες με βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές. Εξασθένηση αναμένεται το βράδυ. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 20 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτική πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες αρχικά στη δυτική και κεντρική Μακεδονία και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Εξασθένηση αναμένεται τη νύχτα από τα δυτικά.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα στο Θερμαϊκό μέχρι 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία και στα υπόλοιπα. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά.

Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο βόρειο Ιόνιο πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 19 έως 29 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία από το μεσημέρι και στις υπόλοιπες περιοχές. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά κυρίως στη Θεσσαλία, την Εύβοια, την Στερεά και τις Σποράδες. Εξασθένηση αναμένεται το βράδυ.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 17 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Αρχικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις στις βορειότερες Κυκλάδες και είναι πιθανό να εκδηλωθούν σποραδικές βροχές η καταιγίδες.

Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 21 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Στα βόρεια λίγες νεφώσεις που βαθμιαία από το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές. Στα νότια γενικά αίθριος.

Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: από 22 έως 32 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.