Ληστές με καλάσνικοφ έσπερναν τον τρόμο στα βόρεια και νότια προάστια

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Εδώ και ένα χρόνο η επταμελής συμμορία των ληστών είχε σπείρει τον τρόμο και τον πανικό στους ιδιοκτήτες καταστημάτων στα Βόρεια προάστια, αλλά και στους πελάτες τους.


Με την απειλή πιστολιού αλλά και καλάσνικοφ είχαν ληστέψει 33 καταστήματα, ενώ είχαν αφαιρέσει και 18 μοτοσικλέτες τις οποίες χρησιμοποιούσαν στις επιθέσεις. Οι ληστές, έμπαιναν σε καταστήματα ηλεκτρικών ειδών, εστίασης, πρακτορεία ΠΡΟΠΟ, σούπερ μάρκετ και βενζινάδικα συνήθως τις απογευματινές ή τις βραδινές ώρες. Φορώντας κράνη και γάντια, ακινητοποιούσαν με την απειλή των όπλων υπαλλήλους και πελάτες και στη συνέχεια άδειαζαν το ταμείο του καταστήματος.

Σε μία περίπτωση μάλιστα δεν δίστασαν να πυροβολήσουν για εκφοβισμό στον αέρα, κατά τη διάρκεια ληστείας σε κατάστημα ηλεκτρικών ειδών στην Αγία Παρασκευή. Οι αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής μετά από συντονισμένες έρευνες κατάφεραν και συνέλαβαν επτά μέλη της συμμορίας, έξι Έλληνες και έναν Αλβανό, από τους οποίους οι δύο είναι σεσημασμένοι.  Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και μία γυναίκα 43 ετών.