Λευκό τοπίο η Αττική

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Πυκνή είναι χιονόπτωση από τα ξημερώματα – Ποιοι δρόμοι και ποια σχολεία είναι κλειστά

 Σε λευκό "κλοιό" βρίσκεται από το πρωί η Αττική καθώς χιονίζει ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας.

Κλειστός λόγω χιονιού και ομίχλης είναι ο περιφερειακός της Πεντέλης από το 414 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο ως τον Άγιο Πέτρο. Με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία στην επαρχιακή οδό Κατσιμιδίου-Αγ. Μερκουρίου στον Ωρωπό. Κλειστή για τα βαρέα οχήματα είναι η παλιά εθνική οδός Αθηνών-Θηβών, από το 4ο χλμ προς Θήβα, με αλυσίδες επιτρέπεται η κυκλοφορία για τα ΙΧ αυτοκίνητα. Κλειστή είναι από τη Δευτέρα και η λεωφόρος Πάρνηθος, από το ύψος του τελεφερίκ προς το καζίνο.

Χιονόνερο πέφτει και στην Αθήνα, ενώ η θερμοκρασία στην πόλη δεν θα ξεπεράσει τους 5 βαθμούς. Ο δήμος Αθηναίων έχει προβλέψει, ώστε να λειτουργούν όλο το 24ωρο χώροι φιλοξενίας αστέγων. Πρόκειται για το Πολιτιστικό Κέντρο του 4ου Διαμερίσματος στη συμβολή των οδών Λένορμαν και Αλεξανδρείας, τη Λέσχη Φιλίας Αγίου Παύλου στη συμβολή των οδών Μαμούρη και Δύμης και τη Λέσχη Φιλίας Κυψέλης επί των οδών Αγίου Μελετίου και Ξεναγόρα. Επίσης, καθ' όλη τη διάρκεια του 24ωρου θα λειτουργεί η τηλεφωνική γραμμή 19 60.

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στο Διόνυσο, Άγιο Στέφανο, Σταμάτα, Κρυονέρι αλλά και σε Παλαιά και Νέα Πεντέλη. Στη Δυτική Αττική κλειστά θα είναι τα σχολεία στις Ερυθρές, τα Βίλια και στη Χασιά.