ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ: Και νέος «αλβανικός αετός» στον Ελληνικό Στρατό


Ένα νέο περιστατικό με οπλίτη του Ελληνικού Στρατού να σχηματίζει με τα χέρια του τον «αλβανικό αετό» βλέπει το φως της δημοσιότητας, πριν καλά – καλά καταλαγιάσει το θέμα με τους επτά στρατιώτες στο ΚΕΝ Μεσολογγίου.

Η αντίδραση του ΓΕΣ ήταν άμεση – αυτή την φορά – και αμέσως εντοπίστηκε ο φαντάρος, ο οποίος υπηρετεί στην Ελληνική Δύναμη Κύπρου.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του ΓΕΣ, για τον συγκεκριμένο φαντάρο θα ακολουθηθούν οι ίδιες προβλεπόμενες διαδικασίες που έχουν κοινοποιηθεί για την περίπτωση των στρατιωτών του ΚΕΝ Μεσολογγίου.

85878786

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του ΓΕΣ για το περιστατικό:

Αναφορικά με νέα ανάρτηση φωτογραφίας σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ιστοσελίδες, που απεικονίζει Στρατιώτη να σχηματίζει με τα χέρια του το σήμα του αλβανικού αετού, ενημερώνουμε τα ακόλουθα:

1. Ο στρατιώτης έχει εντοπισθεί και υπηρετεί στην ΕΛΔΥΚ.

2. Θα ακολουθηθούν οι ίδιες διαδικασίες, όπως αυτές έχουν κοινοποιηθεί για την περίπτωση των Στρατιωτών του ΚΕΝ Μεσολογγίου.

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι την υπόθεση των επτά νεοσύλλεκτων στο Μεσολόγγι έχει αναλάβει ο στρατιωτικός εισαγγελέας Ιωαννίνων, με τους εν λόγω φαντάρους να αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο 5ετους φυλάκισης.