«Τιμή σ’ εκείνους όπου στην ζωή των όρισαν και φυλάγουν Θερμοπύλες»- Ρίγη συγκίνησης από το μήνυμα του πιλότου της Ομάδας Ζευς

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ο επισμηναγός Χριστόδουλος Γιακουμής, μαγνήτισε για άλλη μία φορά τα βλέμματα όσων βρίσκονται στην παραλιακή Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου για τη στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.

Ο ιπτάμενος της ομάδας Ζευς με το μαχητικό F-16 απογειώθηκε από την 110 πτέρυγα μάχης στη Λάρισα και έφτασε στον ουρανό της Θεσσαλονίκης όπου πραγματοποίησε δύσκολους ελιγμούς και χαμηλές διελεύσεις με το F-16, ένα από τα καμάρια της πολεμικής μας αεροπορίας.

Με στίχους του Κωνσταντίνου Καβάφη, έστειλε μήνυμα ενότητας και εθνικής υπερηφάνειας, απευθυνόμενος στους Θεσσαλονικείς. “Τιμή σ’ εκείνους όπου στην ζωή των όρισαν και φυλάγουν Θερμοπύλες” ήταν ο στίχος του ποιήματος που χρησιμοποίησε, δηλώνοντας ότι οι Έλληνες ιπτάμενοι είναι έτοιμοι να πράξουν όσα έπραξαν και οι πρόγονοί μας για την ελευθερία του Έθνους.

“Τιμή σε εκείνους που φυλλάτουν θερμοπύλες. Χρόνια πολλά στον Ελληνισμό απανταχού της Γης- Χρόνια πολλά Θεσσαλονίκη” ανέφερε καταχειροκροτούμενος.

“Η πατρίδα σας ευγνωμονεί, χρόνια πολλά και καλές απογειώσεις” ήταν το μήνυμα της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, προς όλους τους ιπτάμενους της Πολεμικής μας αεροπορίας.

Δείτε τους εντυπωσιακούς ελιγμούς και το μήνυμα του πιλότου:

Οι αεροπορικές επιδείξεις υψηλότατου επιπέδου

Εκτός από τα F-16 αλλά και την «αιχμή του δόρατος», τα ελληνικά Rafale, στον ουρανό της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν διελεύσεις ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου Mirage 2000-5, F-4Ε Phantom, αλλά και ελικόπτερα της Πολεμικής Αεροπορίας.

Διέλευση πραγματοποίησε και το Spitfire MJ 755, το ιστορικό καταδιωκτικό που από στατικό έκθεμα στο Μουσείο της Πολεμικής Αεροπορίας, μετά την ανακατασκευή του στη Μεγάλη Βρετανία, πετάει ξανά στους ελληνικούς ουρανούς, για πρώτη φορά σε παρέλαση.