Τουρκία – Ακάρ: Να κάνουμε δίκαιο διαμοιρασμό του πλούτου στο Αιγαίο

epa06256599 Serbian President Aleksandar Vucic (not pictured) and Turkish President Recep Tayyip Erdogan talk to the journalist after they signed a new Free Trade Agreement between Serbia and Turkey during their meeting in Palace of Srbija in Belgrade, Serbia, 10 October 2017. Economic ties, tourism and major infrastructure projects will be the main focus during Erdogan's two day visit to Serbia. EPA/KOCA SULEJMANOVIC

Για δίκαιο διαμοιρασμό του πλούτου του Αιγαίο έκανε λόγο ο Χουλουσί Ακάρ, υπογραμμίζοντας ότι η Τουρκία είναι ανοικτή σε μια συνάντηση με την Ελλάδα.

Την πρόθεση της τουρκικής πλευρά να συναντηθεί με την Αθήνα, γνωστοποίησε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, λίγες μέρες μετά την συνάντηση που είχε με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο, κατά την οποία συμφωνήθηκε να διατηρηθούν ανοικτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας με νέα του δήλωση επανέλαβε πως τα προβλήματα στο Αιγαίο, «μπορούν να επιλυθούν μέσω αμοιβαίων διαπραγματεύσεων», ωστόσο τόνισε, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ότι η Τουρκία δε θα δεχθεί κανένα «τετελεσμένο γεγονός».

«Διατηρούμε επίμονα την προσέγγιση ότι τα προβλήματα στο Αιγαίο μπορούν να επιλυθούν μέσω αμοιβαίων διαπραγματεύσεων. Όλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν θα επιτρέψουμε ένα τετελεσμένο γεγονός».

«Ακολουθούμε μια υπεύθυνη πολιτική κοινής λογικής. Είμαστε έτοιμοι να συναντηθούμε».

«Εμείς λέμε ότι είμαστε υπέρ του να είναι το Αιγαίο θάλασσα φιλίας και δίκαιου διαμοιρασμού κάθε πλούτου. Η Τουρκία είναι ασφαλής σύμμαχος, δεν είναι απειλή για κανέναν» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Χουλουσί Ακάρ.