Μητσοτάκης & Βλαχάκος σήκωσαν την άγκυρα του νέου περιπολικού «Υποπλοίαρχος Βλαχάκος» (φωτο)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Το Piraeus Press σας είχε ενημερώσει πριν λίγες μέρες για την επικείμενη παραλαβή του «Υποπλοίαρχος Βλαχάκος» από το ΠΝ, το οποίο πλέον θα περιπολεί στα νερά του Αιγαίου, εκεί όπου ο ήρωας των Ιμίων Παναγιώτης Βλαχάκος έδωσε τη ζωή του για την πατρίδα.

Στην παραλαβή του σκάφους έδωσε το παρών ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ ο αδερφός του ήρωα Νίκος Βλαχάκος έσπασε την καθιερωμένη σαμπάνια!

Δείτε το μήνυμα που ανάρτησε ο Πρωθυπουργός στα σόσιαλ μίντια:

Σήμερα υποδεχόμαστε ένα ακόμα σύγχρονο σκάφος στο στόλο μας, μία πρόσθετη εγγύηση ασφάλειας και σταθερότητας στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο.

Γιατί κάθε ελληνικό όπλο αποτελεί δύναμη ειρηνικής αποτροπής, ασπίδα δυναμικής προστασίας των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, αλλά και της διεθνούς νομιμότητος. Όμως, ταυτόχρονα και γέφυρα συνεννόησης μεταξύ των λαών της γειτονιάς μας. Κι αυτό πλέον το αναγνωρίζει και το συμμερίζεται τόσο η Ευρώπη, όσο και οι υπερατλαντικοί μας σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ.

Το ίδιο το όνομα του πλοίου θα διαλαλεί ότι η πατρίδα μας μένει πιστή στην παράδοσή της: οι ήρωες να γεννούν νέους ήρωες. Το νέο ταχύ περιπολικό κατευθυνόμενων βλημάτων «ΥΠΟΠΛΟΙΑΡΧΟΣ ΒΛΑΧΑΚΟΣ» θα αρμενίζει, τιμώντας τον Παναγιώτη Βλαχάκο, που θυσιάστηκε δίπλα στον Υποπλοίαρχο Καραθανάση και στον Αρχικελευστή Γιαλοψό, ταξιδεύοντας παντού την αλήθεια της ιστορίας: Ότι τα σύνορά μας έχουν χρώμα γαλάζιο και όχι γκρίζο.

Η μέρα σήμερα ανήκει στο Πολεμικό μας Ναυτικό. Θέλω να συγχαρώ όλους όσοι συνέβαλαν ώστε το νέο αυτό σκάφος να σηκώσει άγκυρες. Στο εξής θα πλέει στο Αιγαίο ως πρεσβευτής ειρήνης αλλά και ως ακρίτας των εθνικών μας δικαιωμάτων.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΒΛΑΧΑΚΟΣ