Πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα η εκδήλωση πολιτών για την 25η Μαρτίου

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


... του Θοδωρή Ασβεστόπουλου

Τον τελευταίο μήνα βλέπαμε καθημερινά στην Αθήνα πορείες για όλα τα γούστα: Για το εκπαιδευτικό νομοσχέδιο, για συμπαράσταση στον τρομοκράτη  Κουφοντίνα, για την αστυνομική βία, για τους μετανάστες, για τους υγειονομικούς και ό,τι άλλο σκαρφίζονταν οι δυνάμεις της αριστεράς.

Όλα αυτά πάντα υπό την ανοχή των Αρχών και ενώ υποτίθεται ότι απαγορεύονται οι μεγάλες συναθροίσεις για την εμπόδιση της διασποράς του κορωνοϊού.

Έτσι λοιπόν είπαν κάποιοι πατριωτικοί φορείς να οργανώσουν μία και μοναδική συγκέντρωση στην Αθηνά ανήμερα της 25ης Μαρτίου, στο άγαλμα του οπλαρχηγού του 1821 Γιάννη Μακρυγιάννη κάτω από την Ακρόπολη, για να τιμήσουν την συμπλήρωση 200 ετών από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης. 

Ανάλογες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Όμως, παρόλο που αρχικά οι συντονιστές είχαν πάρει την σχετική άδεια από την αστυνομία, την Τετάρτη 24 Μαρτίου η ΓΑΔΑ ανακοίνωσε ότι απαγορεύονται οι επτά (!) εκδηλώσεις που είχαν προγραμματιστεί για την επομένη στην Αθήνα «επειδή από τη διεξαγωγή τους εγκυμονείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια και επαπειλείται σοβαρή διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής στην οικεία περιοχή, λαμβάνοντας υπόψη τον επικείμενο εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 στην περιοχή των Αθηνών, της στρατιωτικής παρέλασης για τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 και των προγραμματισμένων επισκέψεων-κινήσεων επισήμων προσκεκλημένων από το εξωτερικό, για να συμμετάσχουν στις εν λόγω εκδηλώσεις».

Δηλαδή οι εκδηλώσεις – οι οποίες στην πραγματικότητα δεν ήταν επτά αλλά μόλις δύο – απαγορεύτηκαν όχι λόγο κορωνοϊού αλλά για να μην ενοχληθούν η πολιτική ελίτ και οι υψηλοί προσκεκλημένοι.

Ωστόσο, κυριολεκτικά με μηνύματα της τελευταίας στιγμής το Συντονιστικό Φορέων ΄21, ύστερα και από τις συμβουλές δικηγόρων, κατάφερε να κάνει την συγκέντρωση στον σταθμό μετρό Ακρόπολη, παρουσία μερικών εκατοντάδων πατριωτών, υπό την διακριτική επίβλεψη της αστυνομίας.

Ασφαλώς αν δεν υπήρχε το απαγορευτικό της προηγούμενης ημέρας οι παρευρισκόμενοι θα ήταν τουλάχιστον τριπλάσιοι.

Η ανακοίνωση του Συντονιστικού Φορέων ΄21 

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΟΡΤΑΣΑΝ, ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΙΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ

Παρά τις πρωτοφανείς διαταγές της κυβέρνησης, που με μία ΚΥΑ πανελλαδικής ισχύος και με μία απόφαση της ΓΑΔΑ, απαγόρευσε ακόμα και τα ισχύοντα για την πανδημία περιοριστικά πλαίσια συναθροίσεων, αποκλειστικά για την ημέρα της 25ης Μαρτίου, χιλιάδες Έλληνες σε δεκάδες πόλεις της Ελλάδος, τίμησαν με ανυπακοή την θεμελιώδη ανυπακοή των προγόνων τους: την μεγάλη και ανολοκλήρωτη επανάσταση του 1821. 

Από την Αθήνα, την Θεσσαλονίκη και την Ορεστιάδα, μέχρι την Ζάκυνθο, τα Ιωάννινα, την Κομοτηνή, τα Φάρσαλα, το Ηράκλειο και δεκάδες άλλες πόλεις, οι πολίτες με το πρόταγμα Εθνική Ανεξαρτησία - Λαϊκή Κυριαρχία, πραγματοποίησαν κινητοποιήσεις τιμής και διεκδίκησης. 

Πρωτοστατούντος του Συντονιστικού Φορέων '21 και με την αυτοοργάνωση πολλών ακόμα συλλογικοτήτων, τολμηροί Έλληνες σε όλη την επικράτεια, δεν επέτρεψαν να αμαυρωθεί η επέτειος των 200 χρόνων της επανάστασης, από την τρομοκρατία που προσπάθησε να επιβάλει η κυβέρνηση.

Περιφρουρώντας τα Συνταγματικά τους δικαιώματα, και παρά τους κινδύνους των συλλήψεων και των προστίμων, έπραξαν το καθήκον τους στο ακέραιο. 

Η σημερινή πολιτική ελίτ, χρεώνεται την δεύτερη -μετά την αντίστοιχη της κατοχής- απαγόρευση εορτασμού της 25ης Μαρτίου από τους πολίτες. 

Οι χιλιάδες Έλληνες που βρέθηκαν ενωμένοι κάτω από την σημαία μας σε δρόμους και πλατείες, πιστώνονται μια ακόμα αγωνιστική αψήφιση αυτής της απόφασης, όπως έπραξαν και οι παππούδες τους το 1943. 

Απέδειξαν ότι ο πυρήνας του λαϊκού σώματος, ούτε σαπισμένος είναι, ούτε φοβισμένος. 

Χρόνια Πολλά Ελλάδα μας! 

Συντονιστικό Φορέων ΄21