ΓΙΑΝΝΑ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ: Πήγε στη Μάνη με παραδοσιακό τσαντάκι «τσαρούχι» (ΦΩΤΟ)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Με παραδοσιακό μανιάτικο γιλέκο και ζώνη, από το Εθνογραφικό και Λαογραφικό Μουσείου Χρισσού, του Ηλία Δαραδήμου, επέλεξε η Γιάννα Αγγελοπούλου, για τη συμμετοχή της στις επετειακές εκδηλώσεις της 17ης Μαρτίου 1821, στην Αρεόπολη Μάνης, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Συνδυάζοντας παραδοσιακά κομμάτια με σύγχρονα ρούχα, η κυρία Αγγελοπούλου δεν ήθελε απλώς να τιμήσει την περιοχή. Ήθελε να στείλει και το μήνυμα ότι ο λαϊκός πολιτισμός μας παραμένει επίκαιρος, ως στοιχείο της ταυτότητας μας, και ότι αξίζει να τιμηθεί και να προβληθεί στο πλαίσιο του επετειακού έτους.

Για παράδειγμα, το μανιάτικο γιλέκο και η ζώνη, ήταν κομμάτια που δάνεισε το μουσείο στο Χρισσό, ειδικά για την περίσταση στην κυρία Αγγελοπούλου.

Το σύνολο συμπλήρωνε ένα πουκάμισο φτιαγμένο από την Αιμιλία Γιαννοπούλου, η οποία έχει ένα εργαστήριο ελληνικών παραδοσιακών φορεσιών στον Πύργο Ηλείας, το οποίο αγόρασε πέρυσι η πρόεδρος της Επιτροπής και το τσαντάκι – τσαρούχι, δώρο από την εταιρεία Calista Crafts.

ΠΗΓΗ: enimerotiko.gr