ΡΟΥΜΑΝΙΑ: 5.615 Έλληνες χορεύουν συρτάκι για το ρεκόρ Γκίνες!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Το Σάββατο 28 Μαϊου η Ελληνική Κοινότητα της Ρουμανίας διοργανώνει στην Κωνστάτσα ένα τεράστιο χορό με χορευτές που θα σχηματίσουν και θα χορέψουν το Συρτάκι.

Ο Αντών Αντωνιάδης , ο πρόεδρος της Κοινότητας Ελπίς από τη Κωνστάντσα και αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης της Ρουμανίας , ανοίγει ένα νέο κεφαλαίο στο πλαίσιο της ειρήνης’ με την ιδέα διοργάνωσης στη Κωνστάντσα μιας προσπάθειας κατάρριψης ρεκόρ του Βιβλίου Γκίνες για έναν συγχρονισμένο χορό μιας Ελληνικής μελωδίας.

Είναι ένα μήνυμα προς όλη την Ευρώπη και ολόκληρο τον κόσμο. Ο κύριος Αντωνιάδης έχει ως στόχο να ενώσει με τον ίδιο χορό και με το ίδιο χαμόγελο που μας φέρνουν οι ρυθμοί του Συρτάκι, τον κάθε Ρουμάνο, Έλληνα , Τούρκος και άνθρωπο κάθε εθνικότητας για μια χειραψία , αν και αυτή θα διαρκέσει 5 λεπτά όσο και ο χορός.

ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ

Στην εκδήλωση έχουν δηλώσει συμμετοχή άνθρωποι από όλες τις γωνιές του κόσμου, από τη Ιαπωνία μέχρι την Αυστραλία.

Η ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Η επιλεγμένη τοποθεσία δεν είναι τυχαία, στην ακτή της Μαύρης Θάλασσας , στη παραλία Μοντέρν στη Κωνστάντσα, ως ενθύμηση τόσο της αγάπης των Ελλήνων για την Θάλασσα όσο και τον σχετικισμό με την ταινία Ζορμπάς ο Έλληνας .

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει από την παραλία του Καζίνου Κωνστάντσα με μια παρέλαση παραδοσιακών και εθνικών στολών όλων των εθνών που συμμετέχουν, θα συνεχίσει και θα περάσει με υπερηφάνεια από το τουριστικό λιμάνι Τόμις και θα καταλήξει στην τοποθεσία οπού θα λάβει χώρο η εκδήλωση κατ’ αυτή , στη παραλία Μοντέρν.

Σε αυτή την παραλία όπου ο κύριος Αντωνιάδης ελπίζει να συγκεντρώσει 5615 ανθρώπους για να καταρρίψουν το ρεκόρ του Βόλου το 2012 , άνθρωποι οι οποίοι ήδη μαθαίνουν και ξέρουν τα βήματα και το χορό.

romania 5

romania 4

http://24wro.com.gr/wp-content/uploads/2016/05/romania-4-768x510.jpg 768w, http://24wro.com.gr/wp-content/uploads/2016/05/romania-4.jpg 960w" sizes="(max-width: 960px) 100vw, 960px" style="margin: 0.4em auto 1.25em; border-style: initial; font-style: inherit; font-variant: inherit; font-weight: inherit; font-stretch: inherit; font-size: inherit; line-height: inherit; font-family: inherit; vertical-align: baseline; height: auto; clear: both; display: block;">

romania 3

http://24wro.com.gr/wp-content/uploads/2016/05/romania-3-768x510.jpg 768w, http://24wro.com.gr/wp-content/uploads/2016/05/romania-3.jpg 960w" sizes="(max-width: 960px) 100vw, 960px" style="margin: 0.4em auto 1.25em; border-style: initial; font-style: inherit; font-variant: inherit; font-weight: inherit; font-stretch: inherit; font-size: inherit; line-height: inherit; font-family: inherit; vertical-align: baseline; height: auto; clear: both; display: block;">

romania 2