ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ: Έψαλε γονατιστός ο Ερντογάν – Φανατισμένο κοινό έξω από το ναό φώναζε συνθήματα κατά της Ελλάδας (ΒΙΝΤΕΟ)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ο Τούρκος πρόεδρος έφτασε στην Αγία Σοφία φορώντας μάσκα λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι. Αφού γονάτισε στα ειδικά χαλιά που έχουν τοποθετηθεί, προσευχήθηκε. Η διαδικασία μεταδιδόταν ζωντανά από το CNN Turk και άλλα κανάλια, με καλεσμένους που μιλούσαν για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί ύστερα από 86 χρόνια.

Μάλιστα, ο Ερντογάν, αφού φόρεσε το καπέλο προσευχής, έψαλε και ο ίδιος για λίγα λεπτά.

Ήδη από το πρωί, πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί έξω από την Αγιά Σοφιά, για να πάρει μέρος στα εορταστικά εγκαίνια. Οι χώροι για τους πιστούς άνοιξαν σήμερα στις 10:00 το πρωί. Στην είσοδο της Αγίας Σοφίας, η πινακίδα αναγράφει πλέον «Μεγάλο Τζαμί» αντί για μουσείο, ενώ σε περίοπτη θέση βρίσκεται αναρτημένη και η τουρκική σημαία. Πριν από την προσευχή, ένα πλήθος πιστών που συγκεντρώθηκε έξω από τον ναό φώναζε συνθήματα κατά της Ελλάδας, κάνοντας το σήμα των «Γκρίζων Λύκων».

Λόγω της πανδημίας έχουν ληφθεί μέτρα για να αποφευχθεί ο συνωστισμός, με πέντε διαφορετικούς ανοιχτούς χώρους για τους προσκυνητές, ενώ θα γίνεται έλεγχος σε 11 διαφορετικά σημεία. Επίσης, οι πιστοί έχουν μαζί τους μάσκες και χαλιά προσευχής….