ΣΑΛΟΣ με προκλητικό τουρκικό άρθρο: «Διώξτε τους Έλληνες από την ΕΕ»

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Δεν έχει τέλος η τουρκική προκλητικότητα πολύ μεγάλο βάρος για την Ευρωπαϊκή Ένωση – Άρθρο που φιλοξενεί η τουρκική εφημερίδα Daily Sabah λέει ότι η Ελλάδα είναι πολύ… μεγάλο βάρος για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Γιατί κρατούν την Ελλάδα ακόμη στην ΕΕ ρωτά τους Ευρωπαίους η τουρκική εφημερίδα Daily Sabah, σε άρθρο που υπογράφει ο Yahya Bostan.

«Αν ήμουν Γερμανός πολίτης ή Γάλλος, θα αναρωτιόμουν πόσο ακόμη πρέπει να κουβαλάω το ελληνικό βάρος. Καθώς τα κράτη μέλη χάνουν την πίστη τους στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η Βρετανία αποχωρεί και οι Ευρωπαίοι επικεντρώνονται στα εθνικά τους συμφέροντα σε αντίθεση με τους κοινούς στόχους, αυτό το ζήτημα γίνεται ακόμη πιο σημαντικό. Πράγματι, η Ελλάδα κοστίζει στην ΕΕ και το κόστος πληρώνουν οι Ευρωπαίοι με τους φόρους τους», αναφέρει στο άρθρο του.

Σύμφωνα με όσα τονίζει το militaire.gr o Τούρκος αρθρογράφος αναφέρει ότι «μεταξύ 2010 και 2018, η Ένωση πλήρωσε 274 δισεκατομμύρια ευρώ (307 δισεκατομμύρια δολάρια) για την τόνωση της ελληνικής οικονομίας. Κατά συνέπεια, ο δείκτης χρέους προς τα έσοδα της Ελλάδας αυξήθηκε στο 180%. Μετά από οκτώ χρόνια δανεισμού από την ΕΕ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), η Αθήνα έχει γίνει οικονομικά σταθερή; Το Ταμείο πιστεύει ότι η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερα χρήματα για να διατηρήσει την οικονομία της σε λειτουργία.

Για να είμαστε σαφείς, αυτή η εκτίμηση προηγήθηκε της πανδημίας COVID-19, η οποία θα επηρεάσει σοβαρά την Ελλάδα λόγω περιορισμών στον τουρισμό, που αντιπροσωπεύει το 80% της οικονομίας. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το ποσοστό ανεργίας της χώρας θα αυξηθεί από 17% σε 20% το 2020, το χρέος στο 196% και η ελληνική οικονομία θα συρρικνωθεί κατά περίπου 10%.

Με απλά λόγια, ο μέσος πολίτης της ΕΕ θα πρέπει να πληρώσει περισσότερα για να σώσει την Ελλάδα, η οποία φαίνεται ανίκανη να διαχειριστεί την οικονομία της. Ωστόσο, η Ελλάδα δημιουργεί κάτι περισσότερο από απλά οικονομικά προβλήματα για την ΕΕ. Τα προβλήματα της χώρας με τους γείτονές της κάνουν τη ζωή πιο δύσκολη για την ΕΕ».

Στο άρθρο γίνεται αναφορά στο Κυπριακό και στα ελληνοτουρκικά, καταλήγοντας στο τουρκολιβυκό μνημόνιο.