ΕΡΝΤΟΓΑΝ: Νέο προκλητικό σόου με χάρτες για τις γεωτρήσεις εναντίον της Ελλάδας

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Νέες απειλές εναντίον της Ελλάδας εξαπέλυσε αργά το βράδυ της Δευτέρας ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφερόμενος στη μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί, αλλά και για την ΑΟΖ και το μνημόνιο με τη Λιβύη.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κρατικό κανάλι TRT, ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε στις ελληνικές αντιδράσεις που έχουν προκύψει για το ζήτημα, υποστηρίζοντας πως η Άγκυρα δεν πρόκειται να πάρει την άδεια της Αθήνας και έστειλε μήνυμα πως η «Τουρκία δεν θα κάνει την παραμικρή παραχώρηση».

«Τώρα άρχισε κάτι καινούριο. Λένε "μην κάνετε ποτέ την Αγιά Σοφιά τζαμί". Το προτείνετε ή μας δίνετε εντολές; Γιατί δεν πρόκειται ποτέ να σας πάρουμε την άδεια», είπε χαρακτηριστικά, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu.

Ο Τούρκος πρόεδρος έδειξε ξανά τον χάρτη, στον οποίο φαίνονται οι περιοχές κοντά στην Κρήτη όπου η Τουρκία θέλει να κάνει έρευνες για φυσικό αέριο «πατώντας» στο τουρκο-λιβυκό μνημόνιο.

erdogan-trt2

«Σε αυτόν τον πίνακα φαίνεται η περιοχή με τις ζώνες θαλάσσιας δικαιοδοσίας της Τουρκίας και της Λιβύης. Όποιος είναι έξυπνος γνωρίζει ότι η Τουρκία εδώ δεν πρόκειται να κάνει την παραμικρή υποχώρηση. Όλα αυτά τους έχουν ανησυχήσει πολύ (τους Έλληνες). Όταν έρθουν εδώ τα γεωτρύπανά μας, δεν θα έρθουν φυσικά για να κουνήσουν το μαντήλι. Θα τα συνοδεύουν φρεγάτες. Έρχονται εδώ προετοιμασμένα για το ο,τιδήποτε. Κοιτάξτε, εδώ έτσι και γίνει το παραμικρό λάθος, θα απαντήσουμε όπως πρέπει», είπε χαρακτηριστικά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.