Στείλτε τώρα τους καταδρομείς στη Συρία!

Η Ελλάδα είναι εγγυήτρια δύναμη του Ελληνικού πολιτισμού και της Ορθοδοξίας. Όταν αυτά απειλούνται, οφείλει να επεμβαίνει με όλες τις δυνάμεις.

Συγκλονίζει η αποκάλυψη ότι ο Ελληνορθόδοξος Μητροπολίτης Χαλεπίου κ. Παύλος και ο Συρορθόδοξος Μητροπολίτης Χαλεπίου Γιοχάνα Ιμπραχίμ  απήχθησαν από τσετσένους ισλαμιστές που δρουν στην Συρία. Πιο πολύ θα έπρεπε να έχει ήδη συγκλονίσει η γενοκτονία των Χριστιανών που συντελείται στην χώρα εδώ και μήνες με απροκάλυπτη πρόθεση εξαφάνισης κάθε θρησκευτικής μειονότητας στην χώρα, με το πρόσχημα της πτώσης του καθεστώτος Άσαντ. 

 Ανυπεράσπιστες για ακόμα μία φορά, οι πανάρχαιες κοιτίδες του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας, αντιμετωπίζουν τον ολοκληρωτικό αφανισμό σε ένα σκηνικό αποκάλυψης. Με την Ελλάδα απλό θεατή, εγκλωβισμένο σε «σύμφωνα» και «συμμαχίες» που πάντα λειτουργούν εις βάρος της.

Πως είναι δυνατόν μία χώρα να στέλνει τα παιδιά της στην άλλη άκρη του πλανήτη για να προστατεύσουν καλλιέργειες του οπίου ή στυγνούς εγκληματίες; Πως είναι δυνατόν να στέλνουμε στρατιωτικές δυνάμεις στο Αφγανιστάν και να μην μπορούμε να παρέμβουμε στην εκρίζωση της ίδιας της εθνικής μας υπόστασης;

Γιατί ψυχή της Ελλάδας δεν είναι ούτε τα μνημόνια, ούτε οι μηχανισμοί στήριξης, ούτε τα «οικονομικά» γενόσημα που δηλητηριάζουν την φυσική μας υπόσταση. Η ψυχή μας είναι οι Θερμοπύλες του πολιτισμού και των ιδεωδών που πάντα κρατούσαν όρθιο το Έθνος. Είναι η νυχτερινή δέηση που νανούριζε την μία γέννα μετά την άλλη. Είναι το κλάμα του βαπτίσματος μαζί με το μύρο και την ψαλτήρι. Από τα νερά της Κασταλίας μέχρι τον Αγιασμό του Σινά.

Όπου Ιερουργεί η Ελληνική ψυχή, είναι Ελλάδα 

Και ο πατέρας Παύλος ήταν η Ελληνική αγκαλιά που άνοιγε σε κάθε αδύναμο, κάθε κατατρεγμένο. Ο παπα – Παύλος έμπαινε μέσα στην φωτιά της μάχης, μέσα στα άντρα των βαρβάρων για να απελευθερώσει τον Χριστιανό, τον Αλεβίτη, τον Μουσουλμάνο.

Ο παπα – Παύλος είναι η ψυχή της πατρίδας που κινδυνεύει. Από τα ίδια χέρια που έσφαξαν εκατοντάδες ιερείς, κατεδάφισαν εκκλησίες, έκαψαν ολόκληρες οικογένειες ζωντανές για να ικανοποιήσουν την μισανθρωπία και την θηριωδία τους.

Η Ελλάδα οφείλει να παρέμβει με όλες της τις δυνάμεις για να προστατεύσει την ψυχή της. Την ίδια της την ύπαρξη.