Νέα πρόκληση από τον Αυστριακό ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα δεν κάνει τίποτα, βοηθήστε τα Σκόπια!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Δεν έχουν τέλος οι προκλήσεις του Σεμπάστιαν Κουρτζ, ο οποίος έκανε για άλλη μια φορά ανθελληνικές δηλώσεις αναφερόμενος στην προσφυγική κρίση.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας ξεπέρασε... ξανά τα όρια, λέγοντας χαρακτηριστικά πως τα Σκόπια έχουν αναλάβει δύσκολο έργο, που δεν το κάνει η Ελλάδα!

"Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να βοηθήσει στην προστασία των συνόρων της ΠΓΔΜ. Οι Σκοπιανοί έχουν αναλάβει το δύσκολο έργο να σταματήσουν τις προσφυγικές ροές, εφόσον η Ελλάδα δεν το κάνει για μας. Η ΠΓΔΜ χρειάζεται τη βοήθειά μας με προσωπικό και εξοπλισμό", είπε χαρακτηριστικά στην εφημερίδα "Bild am Sonntag".

Επιπλέον τόνισε ότι η η Αυστρία επιθυμεί αυστηρότερο έλεγχο των ευρωπαϊκών συνόρων με το κλείσιμο, μετά της λεγόμενης βαλκανικής οδού, και αυτής της μεσογειακής, μέσω δηλαδή της Αλβανίας και της Ιταλίας.

Ο Κουρτζ δήλωσε πως τα σύνορα θα παραμείνουν κλειστά για όσο χρονικό διάστημα παρατηρούνται μαζικές προσφυγικές ροές και θα ανοίξουν όταν αυτές σταματήσουν.

"Το δουλεμπόριο δεν είναι δυνατόν να ελεγχθεί πλήρως, συνεπώς πρέπει να διασφαλίσουμε πως ότι κάνουμε τώρα στην βαλκανική οδό, να το κάνουμε και στην Ιταλία και στη μεσογειακή οδό, ώστε να μην υπάρχει τρόπος για να φθάσει κανείς την κεντρική Ευρώπη".