ΕΒΡΟΣ: Τουρκικές δυνάμεις εμποδίζουν τους μετανάστες να γυρίσουν πίσω στην Τουρκία

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Οι δυνάμεις ασφαλείας της Ελλάδας χαρακτηρίζουν ως παράνομες τις διελεύσεις των μεταναστών από τον ποταμό  Έβρο, τους παροτρύνουν να γυρίσουν πίσω, αλλά, αυτοί παρεμποδίζονται από ομάδες ειδικών επιχειρήσεων της Τουρκίας, που βρίσκονται εκεί μέρα και νύχτα, να επιστρέψουν, σημειώνει τούρκικο δημοσίευμα.

Σύμφωνα με αυτό:

Οι μετανάστες που έρχονται στην Αδριανούπολη για να περάσουν τα ευρωπαϊκά σύνορα (στην Ελλάδα) έχουν συγκεντρωθεί γύρω από την πύλη της συνοριακής μεθορίου Παζάρκουλε, όπως αναφέρει το Βαλκανικό Περισκόπιο.

Ενώ η Ελλάδα δεν επιτρέπει τη διέλευση των συνόρων της, οι μετανάστες διασχίζουν τον ποταμό Έβρο με φουσκωτές βάρκες για περάσουν στην άλλη πλευρά.

Οι ελληνικές δυνάμεις που έχουν σκάψει τάφρους και τοποθέτησαν συρματοπλέγματα τους ωθούν και τους αναγκάζουν να γυρίσουν πίσω από τον ποταμό Έβρο, παραβιάζοντας το διεθνές δίκαιο…

Στο …καθήκον οι Τούρκοι μέρα και νύχτα

Έτσι, χιλιάδες (Τούρκοι) από τις μονάδες των ειδικών επιχειρήσεων που έχουν μεταφερθεί στα τουρκο-ελληνικά σύνορα για να αποτρέπουν τις επιστροφές των μεταναστών, περιπολούν στον ποταμό Έβρο 24 ώρες το 24ωρο.

Μάλιστα, η αστυνομία ειδικών επιχειρήσεων, με τη χρήση θερμικών καμερών τη νύχτα, εμπόδισε την επιστροφή μεταναστών που οι ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας προσπαθούσαν να τους ξαποστείλουν πίσω.

Οι (Τούρκοι) αξιωματούχοι δήλωσαν ότι «η παράνομη πρακτική της Ελλάδας» (ενώ είναι …νόμιμη η τουρκική) παρεμποδίστηκε με την έναρξη της λειτουργίας των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας.

Η προπαγάνδα

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι το κυβερνείο της Αδριανούπολης ανέφερε ότι 147.132 παράνομοι μετανάστες έχουν περάσει στην Ελλάδα και ότι οι μεταβάσεις  συνεχίζονται.

Η τακτική αυτή των ψευδών στοιχείων που δημοσιεύονται κάθε λίγο έχουν στόχο να κρατήσουν τους παράνομους μετανάστες στα τουρκο - ελληνικά σύνορα,  αυτές ακολουθούν τις προπαγανδιστικές δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού που κάθε τόσο λέει ότι, τάχα, χιλιάδες μετανάστες έχουν περάσει τα ελληνικά σύνορα…