Έβρος: Φυλάκιση 3,5 ετών σε 66 μετανάστες για παράνομη είσοδο στην Ελλάδα

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η τηλεόραση του Alpha, 66 πρόσφυγες και μετανάστες που είχαν είχαν περάσει παράνομα στο ελληνικό έδαφος μέχρι το Σάββατο το πρωί και συνελήφθησαν από τις αρχές, δικάστηκαν με τη διαδικασία του αυτοφώρου και καταδικάστηκαν σε 3,5 χρόνια φυλάκιση χωρίς αναστολή.

Όπως έχει γίνει γνωστό, συνολικά έχουν γίνει 73 συλλήψεις για παράνομη είσοδο στην ελληνική επικράτεια και σχηματίστηκαν οι σχετικές δικογραφίες. Αυτοί που εισήλθαν παράνομα δεν έχουν καμία σχέση με το Ιντλίμπ, καθώς προέρχονται από το Αφγανιστάν, το Πακιστάν και τη Σομαλία.

Μην αποπειραθείτε να περάσετε παράνομα τα σύνορα

Την ίδια ώρα η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να ανασχέσει τις παράνομες ροές προς τη χώρα που υποκινούνται από ψευδείς ειδήσεις που διακινεί η τουρκική πλευρά, περί ανοίγματος των συνόρων. Για αυτό τον λόγο αποστέλλονται μαζικά SMS προς τα τα τηλέφωνα των προσφύγων και μεταναστών, γνωστοποιώντας τους ότι τα σύνορα είναι κλειστά. Το μήνυμα αναφέρει: "Από την Ελληνική Δημοκρατία: Η Ελλάδα έχει αυξήσει στο μέγιστο την ασφάλεια των συνόρων της. Μην προσπαθήσετε να περάσετε παράνομα τα ελληνικά σύνορα”.