Νέα «ιερά πυρά» για τα θαύματα στο εκκλησάκι των Αγίων Ισιδώρων στον Λυκαβηττό


«Γιατί μόνο στον Λυκαβηττό; O π. Δημήτριος να μετακομίσει στο Νοσοκομείο Παίδων και να κάνει τα θαύματά του στα παιδιά που είναι άρρωστα από καρκίνο»

Συνεχίζεται η κόντρα στους κόλπους της Εκκλησίας για το εκκλησάκι των Αγίων Ισιδώρων στον Λυκαβηττό και τη λειτουργία του. Σε επιστολή του ο εφημέριος του Ι.Ν. Παναγίας Φανερωμένης Χολαργού π. Ιωάννης Καλογερόπουλος φαίνεται να αμφισβητεί όσα διαδραματίζονται στο εν λόγω εκκλησάκι και, ακούγοντας για ουρές χιλιομέτρων από πιστούς, αναρωτιέται για ποιον λόγο δεν βλέπουμε αντίστοιχες ουρές και σε άλλες εκκλησίες ή μοναστήρια.

«Γιατί μόνο στον Λυκαβηττό; Γιατί μόνο ο παππούλης του Λυκαβηττού; Γιατί όχι και κάπου αλλού; Τόση Γη, τόση Ορθοδοξία! Γιατί μόνο στον Λυκαβηττό;» αναρωτιέται ο π. Ιωάννης και υπογραμμίζει: «Αφού ο Τίμιος Σταυρός που αγιάζει ο παππούλης στον Λυκαβηττό είναι με υπερφυσικές ιδιότητες (!), τον παρακαλώ να τον φέρει και στη δική μου ενορία να αγιάσω και εγώ τους δικούς μου ενορίτες. Κι αν εγώ δεν μπορώ να κάνω θαύματα γιατί είμαι ανάξιος (!), ας έρθει ο ίδιος να αγιάσει και τους δικούς μου ασθενείς! Γιατί μόνο στον Λυκαβηττό;»

Επίσης, καλεί τον π. Δημήτριο να μετακομίσει μόνιμα στο Νοσοκομείο Παίδων και να αρχίσει να κάνει τα θαύματά του στα παιδιά που είναι άρρωστα από καρκίνο και από τις διάφορες μορφές του. «Γιατί μόνο στον Λυκαβηττό;»συνεχίζει ο ιερέας και προτρέπει τον π. Δημήτριο να πάει μια μέρα στο μεγαλύτερο νοσοκομείο, να σταυρώνει εκεί που είναι μόνο ασθενείς, να βοηθήσει λίγο και το έργο των γιατρών.

Παράλληλα, ο μητροπολίτης Αργολίδος φαίνεται να εμμένει στις θέσεις και τις καταγγελίες του. Μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, επανέλαβε όσα είχε πει για ψεύτικα θαύματα, τονίζοντας πως αυτά θα αποκαλυφθούν. «Το ψέμα δεν μπορεί να κρατήσει για πολύ. Ναι μεν γίνονται θαύματα στην Εκκλησία, αλλά δεν γίνονται κατά παραγγελία, και όταν ένα θαύμα το διαφημίζουν, αυτό δείχνει ότι κάτι δεν πάει καλά» υπογράμμισε, διευκρινίζοντας συγχρόνως πως «οι άγιοι ήταν άνθρωποι ταπεινοί και δεν κοίταζαν να προβάλουν τον εαυτό τους, αλλά κρύβονταν».

Ο ιεράρχης αποκάλυψε ότι γνωρίζει περιπτώσεις ανθρώπων που, ενώ τους παρουσιάζουν ότι θεραπεύτηκαν από τον Σταυρό, οι ίδιοι αναφέρουν ότι ουδέποτε ήταν άρρωστοι.