Λογαριασμοί ρεύματος – Επανέρχονται στα περσινά επίπεδα από τον Ιούνιο

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Η αντίστροφη μέτρηση για να την ανακοίνωση του εθνικού πακέτου για την αντιμετώπιση της ακρίβειας έχει ήδη ξεκινήσει και αναμένεται εντός των επόμενων ημερών.

Ήδη οι πληροφορίες που εδώ και καιρό υπάρχουν επιβεβαιώνονται και από τα πλέον επίσημα χείλη, ότι με τις παρεμβάσεις που έρχονται στο ηλεκτρικό ρεύμα, οι τιμές θα επιστρέψουν στα περυσινά επίπεδα και θα έχουν οριζόντιο χαρακτήρα.

Σύμφωνα με το newsit, θα υπάρξει και επιπρόσθετο πακέτο μέτρα στήριξης, που θα έχει και άλλα χαρακτηριστικά. Τίποτε ακόμη δεν έχει οριστικοποιηθεί αλλά στο τραπέζι υπάρχουν διάφορα σενάρια, όπως για παράδειγμα η μείωση του ΦΠΑ σε κάποια τρόφιμα – αν και δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες – ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει και νέα επιταγή ακρίβειας για τους ευάλωτους.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ανακοινώσεις θα γίνουν το δεύτερο 10ήμερο του Μαϊου από τον πρωθυπουργό, ίσως και πριν από τις αποφάσεις της Κομισιόν.

Σύμφωνα με το κυβερνητικό σχέδιο θα μπει ανώτατη τιμή στην χονδρική που θα βρίσκεται περίπου στα επίπεδα του περυσινού πρώτο 6μηνου και η οποία θα είναι περίπου στα 100 ευρώ. Με βάση αυτή την τιμή θα βγαίνουν οι λογαριασμοί. Η όποια διαφορά υπάρχει με την αγορά και την τιμή όπως αυτή διαμορφώνεται στο Χρηματιστήριο Ενέργειας, θα δίνεται ως επιδότηση από το κράτος στις εταιρίες ενέργειας, αλλά ο καταναλωτής θα δει τους λογαριασμούς του να προσγειώνονται στα περυσινά επίπεδα.

Το σχέδιο θα μπει σε εφαρμογή από την 1η Ιουνίου, ενώ το Μάιο θα ισχύσει και πάλι η επιδότηση στους καταναλωτές που εφαρμόζεται μέχρι και τώρα. Και επειδή δεν υπάρχει σοβαρή διαφοροποίηση στις τιμές χονδρικής δεν αναμένεται να έχουμε αλλαγές στα ποσά επιδότησης που υπάρχουν έως και τώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αιδηψός: Σεσημασμένος για ναρκωτικά ο 30χρονος που συνελήφθη για την κακοποίηση της γάτας

Ενδιάμεσες εκπτώσεις 2022: Αρχίζουν σήμερα – Ποια Κυριακή τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά