Bίντεο-Σοκ: Επίσκοπος της Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας ξυλοκόπησε γείτονες

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Πρωταγωνιστής σε επεισόδιο ξυλοδαρμού, βρέθηκε ο Επίσκοπος Σεπετίβκα Αδριανός της Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Το Ουκρανικό τηλεοπτικό δίκτυο ICTV έφερε στο φως της δημοσιότητας ένα βίντεο όπου φαίνεται ο Επίσκοπος Αδριανός, ο οποίος ζει στο Κιέβο, να χτυπά μια γειτόνισσα και στη συνέχεια τον σύζυγό της.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό ο καβγάς προκλήθηκε, με αφορμή το γάβγισμα του σκύλου των γειτόνων.

Στο ξυλοδαρμό, που έγινε τη νύχτα, ενεπλάκη μια γυναίκα, η οποία βρισκόταν στο διαμέρισμα του Επισκόπου Αδριανού.

Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής ο Επίσκοπος Αδριανός ξυλοκόπησε άγρια τη γειτόνισσά του, την προσέβαλε χυδαία, της αφαίρεσε με τη βία το κινητό της τηλέφωνο και το έσπασε.

«Τα χέρια μου ήταν μελανιασμένα, η κοιλιά μου και το στήθος μου πονούσαν από τα χτυπήματα», σχολίασε το θύμα και πρόσθεσε: «Φοβόμαστε πολύ να ζούμε με έναν τέτοιο άνθρωπο που δεν ελέγχει την επιθετικότητά του».

Στη συνέχεια, ο Επίσκοπος Αδριανός ξυλοκόπησε και τον σύζυγο του θύματος, κάτι που επίσης καταγράφηκε σε βίντεο.

Επίσης, ο εν λόγω Επίσκοπος τους απείλησε, μιλώντας για τις σχέσεις του με τις ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες.

«Είπε πως είμαστε αυτονομιστές επειδή μιλάμε ρωσικά. Ότι είμαστε ξένοι, ότι δεν μας καταλαβαίνει, ότι θα παραπονεθεί στην Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU). Το βίντεο δείχνει πράγματι τον επίσκοπο Αδριανό να κατηγορεί τους γείτονές του ότι δεν μιλούν ουκρανικά και να απειλεί ότι θα απευθυνθεί στην Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανία» - τόνισε στο κανάλι το θύμα.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι, η αστυνομία του Κιέβου έχει ξεκινήσει ποινική έρευνα κατά του Επισκόπου.

Με αφορμή το γεγονός, πολλοί γείτονες διαμαρτυρήθηκαν επίσης για την επιθετική συμπεριφορά και τον αλκοολισμό του εν λόγω Επισκόπου.

Ο ίδιος ο Επίσκοπος αρνήθηκε να σχολιάσει την κατάσταση στο τηλεοπτικό κανάλι, αλλά διέψευσε τις πληροφορίες στον λογαριασμό του στο Facebook και χαρακτήρισε τη σύγκρουση «προσχεδιασμένη προβοκάτσια».

Τη γυναίκα, η οποία βρισκόταν στο διαμέρισμά του τη νύχτα και συμμετείχε στη σύγκρουση, την χαρακτήρισε ως «μικρή του βοηθό» και τόνισε ότι ο ίδιος είχε κάθε δικαίωμα να την υπερασπιστεί.

«Ως χριστιανός και ως άνδρας, αισθάνομαι απόλυτη ψυχική ηρεμία και δεν έχω τύψεις και ενοχές», δήλωσε ο επίσκοπος.

Ωστόσο, αργότερα διέγραψε το σχόλιό του και έκλεισε την πρόσβαση στον λογαριασμό του στο Facebook.

Ο Επίσκοπος Αδριανός είναι γνωστός για τις επιθετικές δημόσιες δηλώσεις του εναντίον των πιστών της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Συγκεκριμένα, αποκάλεσε τους πιστούς του Πατριαρχείου Μόσχας στην Ουκρανία «αδέσποτα και αγενή σκυλιά» και κάλεσε να τους μπει μια πλαστική ετικέτα στο αυτί.

Τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης και οι δημοφιλείς bloggers της αντιπολίτευσης τον έχουν επίσης κατηγορήσει επανειλημμένα για ανήθικη και δυσφημιστική συμπεριφορά.

Πηγή: romfea