To θαύμα του Αγ. Εφραίμ στον Κυπριανό: «Σε καθαρίζει…»

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Το θαύμα που έζησε με τον Άγιο Εφραίμ, εξιστόρησε ο επιχειρηματίας Κυπριανός μέσα από ανάρτηση στη σελίδα του Facebook  «Άγιος Εφραίμ - Ανέγερση μοναστηρίου στην Κύπρο - Χολέτρια Πάφος».

Όπως αναφέρει, τον Μάρτιο του 2019 έπειτα από ένα έλεγχο ρουτίνας εντοπίστηκε στον πνεύμονα του μια ύποπτη σκιά. Οι επιλογές που του είχαν δώσει οι γιατροί ήταν ή να προχωρήσει σε επέμβαση για να γίνει στη συνέχεια βιοψία ή να παρακολουθείται κάθε 6 μήνες με αξονική τομογραφία. Ο Κυπριανός αποφάσισε να προχωρήσει με την επέμβαση η οποία και προγραμματίστηκε για τις 7 Μαΐου του 2019

Σύμφωνα με την ανάρτηση: «Στις 4 Μαΐου παραμονή της εορτής του Αγίου Εφραίμ ,ο φίλος Μάριος που γνώριζε το πρόβλημα μου, με πήρε τηλέφωνο για να πάμε παρέα να προσκυνήσουμε στην εκκλησία του Αγίου Εφραίμ στο χωριό του Μαθιατη. Αυτή ήταν και η πρώτη επαφή μου με τον Άγιο Εφραίμ».

Στις 7 Μαΐου η επέμβαση έγινε κανονικά και η βιοψία έδειξε κακοήθη όγκο στον πνεύμονα. Το ιατροσυμβούλιο αποφάσισε να μείνει μόνο με παρακολούθηση μιας και βρισκόταν στο αρχικό στάδιο και θεωρείτο 95% ιάσιμο. Όλα καλά μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2019 ,όπου ένα πρωινό δεν μπορούσε να αναπνεύσει με αποτέλεσμα το βράδυ να καταλήξει στο Απολλώνιο νοσοκομείο στη Λευκωσία.

Μετά από αξονική, διαπιστώθηκε ότι ο δεξιός θώρακας ήταν γεμάτος υγρό.

Από τις αναλύσεις στο υγρό φάνηκε ότι υπήρχαν μεταστατικά καρκινικά κύτταρα και το επίπεδο ασθενείας από επίπεδο 1, έφτασε στο επίπεδο 4.

Το υγρό δημιουργείται από παρουσία καρκίνου ο οποίος όμως στους αξονικούς δεν φαινόταν πουθενά. Μιλώντας με τους γιατρούς του, του είπαν ότι δεν υπήρχε προηγούμενο περιστατικό στην Κύπρο και αποφάσισε να το ελέγξει στο εξωτερικό.

Επισκέφτηκε το Ισραήλ και την Αγγλία όπου κι εκεί οι γιατροί ανησυχούσαν πολύ γιατί και γι' αυτούς ήταν κάτι το πρωτόγνωρο.
Στην Αγγλία, μετά από την επίσκεψη του στον γιατρό, σύμφωνα με τα λεγόμενα του, ο χρόνος ζωής του δεν θα ξεπερνούσε τους 6 μήνες και του είπε ότι θα πρέπει να τακτοποιήσει τις εκκρεμότητες του να δει ποιος θα αναλάβει την επιχείρηση και ότι σύντομα θα χρειάζεται βοήθεια.

Η αναστάτωση αυτή τον ξυπνούσε ξημερώματα και ο μόνος τρόπος να χαλαρώνει και να ηρεμεί ήταν να βάζει ψαλμωδίες από λειτουργίες του Αγίου Εφραίμ.

Επιστρέφοντας στην Κύπρο ακολούθησε νέα αξονική, η οποία δεν έδειχνε καρκίνο, αλλά υπήρχε ένα ύποπτο εξόγκωμα στο θώρακα. Κάποιος φίλος του Κυπριανού, τον παρέπεμψε σε κάποιο θεραπευτή ,όπου εκεί κάτι έγινε..Μετά από συζήτηση μαζί του αποφάσισε να μπει στην αίθουσα θεραπειών του και ξεκίνησε την ρεφρεξολογία στα πόδια.

Όπως αναφέρει η ανάρτηση «Ξαφνικά ,άρχισε να ιδρώνει, να τρέμει και με άρπαξε, από το σημείο της επέμβασης. Να σημειώσουμε, ότι μέσα στην αίθουσα υπήρχε ένα μεγάλο εικονοστάσιο στο οποίο μπαίνοντας δεν είχα δώσει ιδιαίτερη σημασία. Τότε μου είπε: Κυπριανέ σε καθαρίζει και σου τα τραβάει όλα».

Τον ρώτησε ποιος, και του είπε να κοιτάξει απέναντι. Αντίκρισε προς έκπληξη του τον Άγιο Εφραίμ. Τελειώνοντας του είπε να μην κάνω καμία θεραπεία, γιατί ο Άγιος με καθάρισε. Φεύγοντας πήρε τηλέφωνο τον χειρούργο μου και του ανέφερε το γεγονός. Ήταν στο ιατρείο του και του ζήτησε να περάσει να τον δει. Αφού ο γιατρός είδε την πρόσφατη αξονική (2 ημερών με το εξόγκωμα), του έκανε υπέρηχο (ultra sound) και ξαφνιασμένος του είπε ότι το εξόγκωμα υγροποιήθηκε.

Σε 3 ημέρες αυτό επαναλήφθηκε με επίσκεψη στον θεραπευτή και πάλι, όπου μετά ακολούθησε επίσκεψη και στον προσωπικό του ιατρό. Το ultra sound αυτή τη φορά ήταν εντελώς καθαρό.

Μετά από τις τρεις πρώτες χημειοθεραπείες ακολούθησε νέα αξονική η οποία δεν είχε καμία ένδειξη ασθένειας.

Ένα χρόνο μετά τις χημειοθεραπείες του, βλέποντας και ο προσωπικός του γιατρός εδώ στη Κύπρο ότι είμαι πλέον καθαρός, του εκμυστηρεύτηκε ότι η αρχική πρόβλεψη του μετά τα υγρά που υπήρχαν στον θώρακα, ήταν ότι δεν είχα ζωή πέραν τον 6 μηνών και ιατρικά δεν μπορεί να εξηγήσει το περιστατικό του.

Έκτοτε συνεχίζει τις επισκέψεις του στον Άγιο Εφραίμ, για να τον ευχαριστήσει πριν και μετά από κάθε αξονική. Μέχρι σήμερα η επιχείρηση και η ζωή του συνεχίζονται κανονικά, βοήθεια στην επιχείρησή του δεν χρειάζεται και οι αξονικές του είναι πάντοτε καθαρές. Το μόνο που κάνει είναι να επισκέπτεται τον Άγιο Εφραίμ σε κάθε προσκύνημα του εδώ στην Κύπρο και να τον ευχαριστεί.

Πηγή: 24sports