Εορτάζει ο Μητροπολίτης πρώην Πειραιώς κ.κ. Καλλίνικος!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Την ονομαστική του εορτή έχει σήμερα ο επί δεκαετίες Θρησκευτικός Ποιμένας των Πειραιωτών, Μητροπολίτης πρώην Πειραιώς κ. Καλλίνικος!

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η Ιερά Μονή Χρυσοπηγής στο Καπανδρίτι, όπου διαμένει ο κ. Καλλίνικος, γίνεται πόλος έλξης για τα πνευματικά του παιδιά, Μητροπολίτες, Ιερείς και πιστούς.

Αν και έχουν περάσει αρκετά χρόνια από την αποχώρησή του από τη θέση του Μητροπολίτη Πειραιά, εντούτοις παραμένει ιδιαίτερα αγαπητός σε όλους τους Πειραιώτες και ιδιαίτερα στις ηλικίες των 35-55, οι οποίοι και έζησαν τις λαμπρές εποχές των Κατηχητικών Σχολείων των ενοριών της Μητρόπολης Πειραιά.

Το πλούσιο έργο του παραμένει ακόμα και στις μέρες μας, σημαντική παρακαταθήκη, την οποία συνεχίζει επάξια και υπό αντίξοες συνθήκες (λόγω οικονομικής κρίσης και όχι μόνο), ο νυν Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιά κ. Σεραφείμ.

Το ραδιόφωνο της Πειραϊκής Εκκλησίας, το περιοδικό ''Πειραϊκή Εκκλησία'', οι Κατασκηνώσεις στο Καπανδρίτι και την Παιανία, η ανέγερση και αποπεράτωση πλήθους ιερών ναών όπως και του Δημοτικού Σχολείου της Μητρόπολης Πειραιά, η στελέχωση των κατηχητικών σχολείων με χιλιάδες νέων, η χειροτονία δεκάδων ιερέων και η πνευματική τους καθοδήγηση (πνευματικά του παιδιά υπήρξαν ο Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, οι Μητροπολίτες Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος και πολλοί ακόμα Μητροπολίτες και Ιερείς) όπως επίσης και το πλούσιο συγγραφικό του έργο, τον κατέστησαν έναν από τους πιο δραστήριους Ιεράρχες της γενιάς του αλλά και διαχρονικά.

Στα μάτια του σημερινού μας Ποιμενάρχη, είδε τον άξιο συνεχιστή του, γεγονός που αποδεικνύεται στην πράξη, από τις καθημερινές μάχες που δίνει ο κ. Σεραφείμ σε όλα τα επίπεδα.

Και τα αποτελέσματα είναι πλέον ορατά. Οι ιεροί ναοί αποκτούν και πάλι έντονη παρουσία της νέας γενιάς (μετά από αρκετά χρόνια απουσίας της), το φιλανθρωπικό έργο της Μητρόπολης έχει γιγαντωθεί (χιλιάδες μερίδες φαγητού διανέμονται καθημερινά), το ραδιόφωνο και το περιοδικό της Πειραϊκής Εκκλησίας συνεχίζουν την μακρόχρονη πορεία τους και παρά την σοβαρή οικονομική κρίση που έχει πλήξει σοβαρά και τη Μητρόπολη Πειραιά, το σημαντικό έργο συνεχίζεται ακάθεκτο με οδηγό τον κ. Σεραφείμ.

Εμείς ευχόμαστε έτη πολλά στον κ. Καλλίνικο!