Προσοχή: Τα συγκλονιστικά τελευταία λόγια ενός Αγιορείτη Γέροντα αρνητή του κορονοϊού

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Του Νίκου Σγουρίδη – ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

«Στο λέω εγώ που ήμουν αρνητής του και της μάσκας. Στο λέω εγώ που έλεγα ότι είναι μία γρίπη και τώρα είμαι στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου με κορωνοϊό και δεν ξέρω τι θα γίνει.

Ιερομόναχος Χρύσανθος Αγιαννανίτης

Ό, τι πει η Παναγιά. Τώρα κατάλαβα ότι δυστυχώς άθελα μου έπαιζα το παιχνίδι αυτών που θέλουν το κακό μας. Άθελα μου τον διέδοσα γιατί αντιστεκόμουν, όπως πίστευα. Νόμιζα ότι είμαι άτρωτος. Κι όμως για τις αρρώστιες είναι οι γιατροί ειδικοί. Εμείς οι χριστιανοί μόνο για την ψυχή μας μπορούμε να μιλάμε. Να προσέχεις και να προσεύχεσαι για μένα».
Αυτά ήταν τα τελευταία συγκλονιστικά λόγια του Αγιορείτη Γέροντα Χρύσανθου, ενός εξαιρετικού ιερομόναχου της Σκήτης Αγίας Άννας, ο οποίος εκοιμήθη την Πέμπτη, 15 Απριλίου 2021, λόγω επιπλοκών του κορονοϊού, σε κάποιον γνωστό του.

Tα λόγια αυτά κάνουν τις τελευταίες ώρες τον γύρο του διαδικτύου.
Παράλληλα σοβαρός προβληματισμός υπάρχει στο Άγιο Όρος το τελευταίο διάστημα, καθώς η έλλειψη υπεύθυνης αντιμετώπισης της πανδημίας από -ευτυχώς μικρή- μερίδα Αγιορειτών, οι οποίοι αρνούνται τον κορονοϊό και τα μέτρα προστασίας και ασπάζονται διάφορες συνωμοσιολογίας, έχουν προκαλέσει διασπορά της πανδημίας.
Ήδη το Άγιο Όρος μετρά περίπου 10 θύματα της πανδημίας, από τότε που ξεκίνησε, πριν ένα περίπου χρόνο.
Πολλοί από αυτούς τους πατέρες θα μπορούσαν ακόμη να βρίσκονται στην ζωή εάν υπήρχε από όλους του Αγιορείτες μία υπεύθυνη και προσεκτική αντιμετώπιση, τονίζουν στο ΒΗΜΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ πηγές, που γνωρίζουν καλά την αγιορειτική πραγματικότητα.

Ο Γέροντας Χρύσανθος, με τους τελευταίους αυτούς λόγους του, αφήνει στο Άγιο Όρος μία πολύτιμη παρακαταθήκη, την οποία καλό θα ήταν να ακολουθήσουν οι Αγιορείτες πατέρες, εάν δεν θέλουν να θρηνήσουν και άλλα άδικα θύματα της πανδημίας.
Ας κλείσουν τα αυτιά τους στις σειρήνες της συνωμοσιολογίας, στην παραπληροφόρηση, σε Πονεμένες Ρωμιοσύνες, σε περιθωριακά sites θρησκευικής e-βλάβειας και ας εφαρμόσουν τα μέτρα με σύνεση, περίσκεψη και υπευθυνότητα.
Αυτή θα είναι η καλύτερη υπηρεσία που μπορούν να προσφέρουν στο περιβόλι της Παναγίας.

Έτσι θα αναπαυτεί και η ψυχή του Γέροντα Χρύσανθου, που δυστυχώς κατάλαβε την αλήθεια όταν πλέον ήταν αργά.