ΔΕΟΣ: Συνεχίζει να βουρκώνει η Παναγία Παρηγορήτρια

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


..Του Αρχιμ. Χριστοδούλου Κοτσίφη

Πολλοί πιστοί έως σήµερα έχουν γίνει μάρτυρες του θαυμαστού γεγονότος της δακρυρροούσης εικόνας της Θεοτόκου της Παρηγορητρίας πού φυλάσσεται στην Ἑνορία του Αγίου Δημητρίου Νέας Ελβετίας Βύρωνος και συνέβη κατά την διάρκεια τις θείας Λειτουργίας ανήμερα τῃς εορτής του Γενεθλίου Της, την Τρίτη, 8 Σεπτεμβρίου 2020.

Το «σημείο» αυτό έχει εκπλήξει πλήθος πιστών πού καθημερινά προσέρχονται για να προσκυνήσουν την δακρυρροούσα εικόνα της Θεοτόκου και να λάβουν την πλούσια ευλογία Της προς όλους µας.

Τα δάκρυά της απαλύνουν τον πόνο, την αγωνία, και την θλίψη των. προσευχοµένων στην χάρη Της και ενισχύουν όσους ελπίζουν και είναι βέβαιοι για την λύτρωσή τους.

Σημειώνουμε ότι οι πολλοί πιστοί επισκέπτες που προσέρχονται ατομικά ή σε οργανωμένες οµάδες από πολλές Ἐνορίες εκτός καὶ εντός της Αττικής δείχνουν την ακλόνητη εμπιστοσύνη τους και ζητούν την πνευματική ενίσχυση Τους από την δακρυρροούσα εικόνα της Παναγίας της Παρηγορητρίας

Ἐντύπωση προκαλεί ότι το Θαυμαστό αυτό γεγονός συνεχίσει να συμβαίνει τακτικά και η Ἱερά εικόνα δακρυρροεί µέχρι και σήµερα, γεγονός που δηλώνει την συνεχή παρουσία Της και την απλόχερη πλούσια ευλογία Της προς όλους µας.

Προσευχόµαστε ώστε τα δάκρυά της Παναγίας μας να µαλακώσουν τις άκαµπτες σκληρές καρδιές μας,να σβήσουν τα πάθη µας πού κατατρώγουν την ύπαρξή µας, να δροσίζουν τις ψυχές µας πού κατακαίονται
από τις αμαρτίες µας, να είναι δάκρυα χαράς για τους πνευματικούς αγώνες μας και την πίστη µας, τέλος, τα δάκρυά Της να αποβούν λουτρό αφύπνισης για όλους µας και θεία παρηγορία στα αιτήματα και τις προσευχές µας

Ἐπίσης σημειώνουμε ότι από τον Ἱερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Νέας Ελβετίας Βύρωνος εκδόθηκε και κυκλοφορεί καλαίσθητος Παρακλητικός Κανόνας στην Παναγία την Παρηγορήτρια προς χρήση από τους πιστούς καθώς και ότι εκτός των θείων Λειτουργιών και των λοιπών Ἱερών Ακολουθιών, τελείται καθημερινά στις 11 το πρωί και στις 6 το εσπέρας Ἱερά Παράκληση στην χάρη Της.

Ο Ἱερός Ναός είναι επισκέψιµος για τους πιστούς από το πρωί 7 έως και τις 9 το βράδυ καθημερινά.