ΣΕΡΑΦΕΙΜ: «Πύρινος λόγος» κατά των δικαιωματιστών από τον Προφήτη Ηλία Καστέλλας (ΦΩΤΟ)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Με κάθε επισημότητα, παρουσία πλήθους κόσμου, πραγματοποιήθηκε στον Πειραιά η εορτή του Προφήτη Ηλία, στον φερώνυμο Ιερό Ναό στον Λόφο της Καστέλλας.

Το απόγευμα της Κυριακής 19 Ιουλίου, τελέστηκε ο πανηγυρικός εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ.

«Σήμερα ο κόσμος έχει αρχίσει να βαδίζει προς την πραγματική αποστασία, προς την βαθιά αντιανθρώπινη συμπεριφορά.

Έφτασε στο σημείο ακόμα και χυδαία, βορβορώδη πάθη και ψυχοπαθολογικές εκτροπές να τα αναγορεύσει ως δήθεν ανθρώπινα δικαιώματα και να οδηγεί στις φυλακές όλους εκείνους οι οποίοι υπερασπίζονται την αξιοπρέπεια του ανθρωπίνου προσώπου και την ακεραιότητα της ανθρώπινης ηθικής και αλήθειας», είπε στο κήρυγμα του ο Μητροπολίτης Πειραιώς, αφού νωρίτερα περιέγραψε την ζωή και το έργο του Προφήτη Ηλία αλλά και την προφητεία για τον τρόπο που θα θανατωθεί.

«Σε αυτή λοιπόν την κατάντια οδηγείται ο κόσμος μας και σταδιακά η εκκοσμίκευση, η αθεΐα, η αισχρότητα, η ασέλγεια, η βορβορώδης ζωή, στήνουν την εξουσία του αντιχρίστου και αυτοί που την στήνουν περιγελούν την ιδέα, την αλήθεια που εξαγγέλλει ο λόγος του Θεού.

Αλλά ενώ αρνούνται την αλήθεια της Πίστεως, εργάζονται πυρετωδώς για την υλοποίηση των υπό της πίστεως προφητευομένων.

Αυτή λοιπόν είναι η πραγματικότητα, σκληρή για κάθε άνθρωπο καλής θελήσεως, την οποία βιώνει όλος ο πλανήτης. Βλέπετε πολέμους, αντιπαλότητες, ψεύδη, κίβδηλες κατασκευές, αθεΐα, απουσία της πραγματικότητας, στρεβλή πορεία του κόσμου. Γιατί οδηγείται στα έσχατα η ανθρώπινη περιπέτεια.

Ο Προφήτης Ηλίας σηματοδοτεί την ανατροπή σε όλα αυτά και ενσυνείδητα μας καλεί να τον μιμηθούμε. Να γίνουμε και εμείς περίπαθοι εραστές του Όντος προσώπου, του Παναγίου Δημιουργού της ζωής, του Κυρίου της Δόξης», πρόσθεσε, απευθυνόμενος στους πιστούς.

«Εύχομαι αυτός ο ηρωικός άνθρωπος, ο μεγαλύτερος Προφήτης, εκτός του Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου, να μας εμπνεύσει ηρωικό φρόνημα, αδούλωτη ψυχική ενάργεια, δύναμη και βαθειά ενβοήθεια ώστε να είμαστε έτοιμοι κάθε στιγμή και κάθε ώρα απέναντι σε κάθε δαιμονικό περίπαιγμα, απέναντι σε κάθε δαιμονική πειρασμική κατάσταση, απέναντι στο ψέμα, στην αναλήθεια, στην φαλκίδευση της ζωής και στον αισχρό δικαιωματισμό που έρχεται να ευπρεπίσει, να καθορίσει την ζωή ως μία ατραπό χυδαιότητας και βοσκηματώδους πραγματικότητας», τόνισε ο κ. Σεραφείμ.

Η περιφορά της εικόνας

Ακολούθησε η περιφορά της εικόνας του Προφήτη Ηλία στους δρόμους γύρω από τον Ιερό Ναό, από άγημα μελών της Αδελφότητας Κρητών Πειραιά «Η Ομόνοια» και υπό τους ήχους της φιλαρμονικής του Δήμου Πειραιά.

«Σε μία σκληρή εποχή όπου στον διεθνή χώρο πρυτανεύει το συμφέρον και ο υπολογισμός και όχι οι αξίες, η αλήθεια και το δίκαιο καλούμεθα να οπλιστούμε με θάρρος, με ευψυχία, με γενναιοφροσύνη, στοιχεία και ιδιότητες που περικοσμούν τον ιερό αυτό άνδρα της πίστεως μας, τον Προφήτη Ηλία τον Θεσβίτη, που τον καταξιώνουν σαν πνευματικό μας οδοδείκτη, οδηγό, μέντορα και βέβαια πνευματικό μας πατέρα και σύμβουλο στη ζωή μας.

Σας εύχομαι αυτές τις κρίσιμες στιγμές που διέρχεται η ζωή μας, να εμπνευσθούμε από το θάρρος, από τον δυναμισμό και το ηρωικό φρόνημα του Προφήτου Ηλιού», είπε μετά την περιφορά ο Μητροπολίτης Πειραιώς.

Παράλληλα έκανε λόγο για το πόσο αντιλαμβάνεται ο άνθρωπος την ελαχιστότητα του αυτήν την περίοδο, εξαιτίας ενός ιού.

Το «παρόν» στον εσπερινό και την περιφορά έδωσαν, μεταξύ άλλων, οι Βουλευτές της ΝΔ στην Α΄ Πειραιά Κώστας Κατσαφάδος και Χριστόφορος Μπουτσικάκης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής, εντεταλμένος για θέματα Ναυτιλίας και Λιμένων Σταύρος Βοϊδονικόλας, οι Αντιδήμαρχοι Πειραιά Δημήτρης Καρύδης και Παναγιώτης Ρέππας, ο επίτιμος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτης Κουβάτσος, ο Δημοτικός Σύμβουλος Κυριάκος Σιγαλάκος, η Κοινοτική Σύμβουλος Ευαγγελία Αθανασίου, ο πρόεδρος της Ένωσης Καταναλωτών Ελλάδος Μιχάλης Τσιφάκης, ο εκπρόσωπος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά Αντιπλοίαρχος Ευάγγελος Ηλιόπουλος, μέλη του Δ.Σ. της Αδελφότητας Κρητών Πειραιά «Η Ομόνοια» και πλήθος κόσμου.

Τελετάρχης των εορτασμών ήταν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Δαμασκηνός Μακριδάκης και επικεφαλής του χορού των ψαλτών ο Γενικός Διευθυντής του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς Νικόλαος Αμοργιανός.