ΝΙΚΑΙΑΣ ΑΛΕΞΙΟΣ: Εγκαινίασε τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Δάσους Χαϊδαρίου (ΦΩΤΟ)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια τελέσθηκαν σήμερα, Κυριακή 14 Ιουνίου 2020 τα Εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Δάσους Χαϊδαρίου.

Τα εγκαίνια τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος, πλασιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ναού π. Παναγιώτη Τζίμα, τους συνεφημερίους του, κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως και άλλων Μητροπόλεων.

Άξιο λόγου είναι το γεγονός ότι πρόκειται για τον 19ο ναό που εγκαινιάζει ο κ.Αλέξιος  στα 25 χρόνια ποιμαντορίας του.

Στην συνέχεια τελέστηκε η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου, παρουσία του Δημάρχου Χαϊδαρίου κ. Βαγγέλη Ντηνιακού, του βουλευτή της Ν.Δ. κ. Γιάννη Λοβέρδου και πλήθος πιστών.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος, ο οποίος αναφέρθηκε στην εορτή των Αγίων Πάντων που τιμά σήμερα η Εκκλησία.

"Το Άγιο Πνεύμα φωτίζει πάντοτε όποιον Το αναζητεί, στέλνοντας τις ευεργετικές άκτιστες θείες ενέργειές Του" - ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος.

Σε άλλο σημείο ο κ. Αλέξιος πρόσθεσε: "Πολλοί Άγιοι που τιμώνται παγκοσμίως ή τοπικώς, μαρτύρησαν με την παρουσία πολλών μαρτύρων. Υπάρχουν όμως και αφανείς μάρτυρες, σε άγνωστες συνθήκες ή σε απρόσιτα μέρη ή χάθηκαν στην ανωνυμία του πλήθους. Αυτούς τους αφανείς Αγίους τιμά η Εκκλησία σήμερα".

"Ο Θεός σέβεται την ελευθερίας μας και μας επιτρέπει να Τον προσεγγίσουμε με το δικό μας τρόπο. Ο καθένας μπορεί να γίνει Άγιος σε έναν κόσμο πλημμυρισμένο από αμαρτία και αδιαφορία. Στον αγώνα μας αυτό δεν θα είμαστε μόνοι. Θα μας συνοδεύει πάντα η Χάρη Του Θεού, η πρεσβεία της Παναγίας και όλων των Αγίων και θα μας φωτίζει το Πανάγιο Πνεύμα" - συμπλήρωσε ο Μητροπολίτης Νικαίας.

Κλείνοντας ο κ. Αλέξιος υπογράμμισε: "‘Ισως η εποχή μας δεν απαιτεί μόνο θυσία της ζωής. Χρειάζεται όμως μάρτυρες της αληθείας. Θέλει Ομολογητές που δεν θα κραυγάζουν υστερικά σε κανάλια και σε πλατείες, αλλά θα κάνουν την ζωή τους «επιστολή Χριστού γινωσκομένη και αναγινωσκομένη υπό πάντων ανθρώπων» (Β’ Κορ. 3,2)".

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος συνεχάρη ιδιαίτερα τον Προϊστάμενο του Ναού π. Παναγιώτη Τζίμα και όλους όσους συνέβαλαν τα μέγιστα για την προετοιμασία των εγκαινίων του Ιερού Ναού.

Τέλος να σημειωθεί ότι ο Ιερός Ναός του Αγίου Γεωργίου είναι ο 19ος Ναός που εγκαινιάζει ο Σεβ. Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος κατά τα 25 χρόνια της Ποιμαντορίας του.

Ακολουθεί φωτγοραφικό υλικό:

πηγή:romfea.gr