Ανοιχτές από σήμερα οι εκκλησίες για ατομικές προσευχές

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Τις πόρτες τους ανοίγουν ξανά στους πιστούς μετά από πολλές εβδομάδες οι ναοί για ατομική λατρεία, ενώ από την Κυριακή 17 Μαΐου οι πιστοί θα μπορούν να συμμετέχουν και στη Θεία Λειτουργία και στις υπόλοιπες ακολουθίες.

Ο πάτερ Ανδρέας, ξενάγησε την κάμερα του ΣΚΑΪ στο εσωτερικό του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου στον Πειραιά δείχνοντας τις αλλαγές που έχουν γίνει για να μπορούν με ασφάλεια να προσευχηθούν οι πιστοί.

Ειδικότερα, μέσα στην Εκκλησία υπάρχουν αντισηπτικά, καθαρό οινόπνευμα αλλά και γάντια, ενώ έχουν αραιωθεί σημαντικά τα καθίσματα προκειμένου να τηρείται ο κανόνας της απόστασης 1,5 μεταξύ των πιστών.

Επίσης εξήγησε ότι θα τοποθετηθούν καθίσματα και στον εξωτερικό χώρο του ναού προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι χριστιανοί.

Σε ερώτηση για το θέμα της Θείας Κοινωνίας, ο πάτερ Ανδρέας επανέλαβε τη θέση της Εκκλησίας ότι πρόκειται για το σώμα του Χριστού και δεν μεταδίδει καμία νόσο.

Οι επιστήμονες «που διαφωνούν) ας μελετήσουν την άποψη της κ. Γιαμαρέλου που είναι μια άριστη λοιμωξιολόγος», τόνισε χαρακτηριστικά.