Γέροντας Ευθύμιος ο Αγιορείτης: «Η Ελλάδα σύντομα θα σταθεί στα πόδια της!»

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ο Γέροντας Ευθύμιος είναι πνευματικό παιδί του Αγίου Παϊσίου

Τι λέει ο διάδοχος του γέροντα Παΐσιου για την Ελλάδα

Ο γέροντας Ευθύμιος ζει αποτραβημένος σε ένα μικρό κελί κάτω από τις Καρυές, στην Καψάλα. Η φήμη του έχει περάσει εδώ και πολύ καιρό τα σύνορα του Αγίου Όρους και όλοι όσοι τον έχουν γνωρίσει μιλούν για έναν εκπληκτικό άνθρωπο, πράο, φιλεύσπλαχνο και βαθιά πνευματικό τα λόγια του οποίου μένουν χαραγμένα στη μνήμη των ανθρώπων.

Εκεί, όπως αναφέρει δημοσίευμα του «Αγιορείτικου Βήματος», συναντούσε πριν την περίοδο του αποκλεισμού λόγω του κορονοϊού, δεκάδες προσκυνητές, όχι μόνο από την Ελλάδα, αλλά από κάθε γωνιά του πλανήτη, οι οποίοι έφταναν στο Άγιο Όρος να τον γνωρίσουν, να μιλήσουν μαζί του και να πάρουν την ευχή του.

Ο διάδοχος του γέροντα Παΐσιου

Μάλιστα, δεν είναι λίγοι αυτοί που θεωρούν πως πρόκειται για το διάδοχο του γέροντα Παΐσιου, αν και μικρός σε ηλικία, αφού είναι περίπου 50 ετών. Εκεί στο κελί του τον συνάντησε, πριν λίγο καιρό, δημοσιογράφος του «Αγιορείτικου Βήματος», αλλά και μία παρέα άλλων ατόμων μεταξύ των οποίων και δύο πρώην βουλευτές, οι οποίοι είχαν ψηφίσει τα μνημόνια. «Σου είπα να μην το κάνεις αυτό», είπε στον έναν από αυτούς ο γέροντας και συνέχισε το λόγο του: «Να ξέρετε κάτι παιδιά μου, η οικονομική αυτή κρίση θα κάνει καλό στην Ελλάδα, θα το δείτε σε λίγο καιρό, μία μπόρα είναι και θα περάσει, είναι μία ευκαιρία να ενισχύσουμε την πίστη στον τριαδικό Θεό μας», εξήγησε ο ταπεινός γέροντας.

Θα σωθεί η Ελλάδα;

«Γέροντα, εδώ που φθάσαμε η Ελλάδα είναι εύκολο να σωθεί;» ήταν η ερώτηση που δέχτηκε ο γέροντας Ευθύμιος. «Η Ελλάδα και θα σωθεί και σύντομα θα σταθεί στα πόδια της», είπε. Η συζήτηση συνεχίστηκε για πνευματικά θέματα, αλλά και γενικότερα σε ότι αφορά την Ελλάδα. Έδειχνε να πονάει ιδιαίτερα αυτό τον τόπο, όπως άλλωστε και ο πνευματικός του καθοδηγητής, πατέρας Παΐσιος. Μάλιστα, όταν του ζητήθηκε να τον φωτογραφίσουν αρνήθηκε ευγενικά και πάντα με το χαμόγελο. «Να ζείτε απλά, χωρίς ανέσεις και επιθυμίες για πολλά στη ζωή σας, να εκκλησιάζεστε τακτικά και να εξομολογείστε, να προσεύχεστε με πίστη και ταπείνωση, με αγάπη για τους συνανθρώπους μας και τον Χριστό μας και τότε ο παντοδύναμος θα σας χτυπήσει την πόρτα», κατέληξε ο γέροντας.

Πηγή: Αγιορείτικο Βήμα

br