ΤΡΟΜΕΡΟ: Η πιο ιδιόρρυθμη εκκλησία στην Ελλάδα (ΦΩΤΟ)

Ιδιόρρυθμη εκκλησία : Χτισμένη στην Καλαμπάκα  χρονολογείται από το 19ο

– Δείτε φωτογραφίες

Πρόκειται για έναν ναό, για τον οποίο δεν υπάρχει καμία συγκεκριμένη πληροφορία. Η ύπαρξή του είναι γνωστή από το 19ο αιώνα και έπειτα. Ο λόγος γίνεται για την Εκκλησία του Τιμίου Σταυρού. Η εκκλησία είναι κτισμένη ανάμεσα στα Δολιανά και την Κρανιά Ασπροποτάμου στην Καλαμπάκα, στα βλαχοχώρια των Τρικάλων.

Η προαναφερθείσα εκκλησία αποτελεί ένα ιστορικό κτίσμα, με δώδεκα τρούλους και ιδιόρρυθμη αρχιτεκτονική. Βρίσκεται σε ένα ελατόδασος, χωρίς να έχει αγιογραφίες στο εσωτερικό της. Αξίζει να αναφερθεί επίσης πως η συγκεκριμένη εκκλησία είναι πετρόχτιστη.

View this post on Instagram

Μέσα σε ένα κατάφυτο ελατόδασος, ένα πραγματικά μαγευτικό τοπίο, σε περιμένει λοιπόν μια εξαιρετική έκπληξη: ένας από τους πιο αξιόλογους μεταβυζαντινούς ναούς της χώρας μας, εκεί στις σκιές των δέντρων. Πετρόχτιστη και επιβλητική, η ορεινή Εκκλησία του Τιμίου Σταυρού Δολιανών συμβάλλει κι αυτή στη γαλήνη του τοπίου. Βρίσκεται ανάμεσα στα Δολιανά και την Κρανιά Ασπροποτάμου στην Καλαμπάκα, στα βλαχοχώρια των Τρικάλων. Όταν διαβείς όμως τις πύλες της, θα σε συνεπάρει η μη αγιογραφημένη μεγαλοπρέπεια της λίθινης κατασκευής της, ένα χαρακτηριστικό που δεν συναντάς συχνά σε εκκλησίες της Ελλάδας. #doliana #kalabaka #kalampaka #trikala #thessaly #church #hellas #greece #instatravel #travelgreece #instagreece

A post shared by Newsbeast.gr (@newsbeast.gr) on