Κατανυκτικός εσπερινός της Συγγνώμης στις Μητροπόλεις Νίκαιας & Πειραιά (ΦΩΤΟ)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Αποκλειστικό Φωτορεπορτάζ του Piraeus Press από την Ιερά Μονή Πατέρων Σχιστού Περάματος και τον Καθεδρικό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιά

- Χοροστάτησαν οι Μητροπολίτες Νικαίας και Πειραιώς κ.κ. Αλέξιος και Σεραφείμ αντιστοίχως

- Μαζική συμμετοχή κλήρου και λαού στον κατανυκτικό εσπερινό της συγγνώμης

...του Σαράντου Ευσταθόπουλου, Εκδότη Piraeus Press

Με κάθε μεγαλοπρέπεια και παράλληλα σε κατανυκτικό κλίμα, τελέστηκε ο εσπερινός της συγγνώμης στις Μητροπόλεις Νίκαιας και Πειραιά.

Η υποδοχή της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής έγινε σε κλίμα κατάνυξης από εκατοντάδες κλήρου και λαού, παρουσία των Ποιμεναρχών μας κ.κ. Σεραφείμ και Αλεξίου, οι οποίοι κήρυξαν το Θείο Λόγο, περί συγχωρήσεως, ταπεινότητας, νηστείας (σωματικής & ψυχικής), υπομονής, αγάπης.

ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΑΤΕΡΩΝ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ - ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΠΙΣΤΩΝ ΕΔΩΣΑΝ ΤΟ ΠΑΡΩΝ

ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΩΝ ΠΑΤΕΡΩΝ ΣΧΙΣΤΟΥ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗΣ ΝΙΚΑΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΤΗΣ ΣΥΓΓΝΩΜΗΣ ΧΟΡΟΣΤΑΤΟΥΝΤΟΣ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΝΙΚΑΙΑΣ κ.κ. ΑΛΕΞΙΟΥ?

Gepostet von Piraeus Press am Sonntag, 10. März 2019

Την Κυριακή 10 Μαρτίου και ώρα 5:00 μ.μ. τελέστηκε η ακολουθία του κατανυκτικού εσπερινού της συγγνώμης στην Ι.Μ. Πατέρων της Μητρόπολης Νικαιάς, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νικαίας κ. Αλεξίου, συγχοροστατούντων του Επισκόπου Χριστιανουπόλεως Προκοπίου και του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής, με τη συμμετοχή πλήθους κληρικών και λαϊκών.

Από τον κατανυκτικό εσπερινό της συγγνώμης στην Ι.Μ. Πατέρων της Μητρόπολης Νικαίας, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Νικαιάς κ.κ. Αλεξίου.

Gepostet von Piraeus Press am Sonntag, 10. März 2019

Ακολούθως, ο κ. Αλέξιος κήρυξε το Θείο Λόγο περί της σημασίας της πραγματικής-καρδιακής συγχώρεσης και έδωσε την ευχή του σε έναν προς έναν τους εκατοντάδες κληρικούς και λαϊκούς που συμμετείχαν στην ακολουθία.

Μετά το πέρας της ακολουθίας παρατέθηκε κέρασμα στην τράπεζα της Μονής.

Την ευθύνη της άψογης και ιεροπρεπούς τελετής είχαν ο Πρωτοσύγκελλος της Ι.Μ. Νικαιάς Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Χρυσόστομος Παναγόπουλος και οι πατέρες της Μονής, στους οποίους και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια.

ΣΤΟΝ ΚΑΤΑΜΕΣΤΟ ΑΠΟ ΠΙΣΤΟΥΣ ΚΑΘΕΔΡΙΚΟ ΝΑΟ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Στις 6:00 μ.μ. τελέστηκε ο εσπερινός της συγγνώμης και στον Καθεδρικό Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ.

Πάνω από 500 πιστοί κατέκλυσαν το Ιερό Ναό της Αγίας του Θεού Τριάδος, προκειμένου να συμπροσευχηθούν κάτσε την έναρξη της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Μαζί με τον Μητροπολίτη Πειραιά, συμμετείχαν στην ακολουθία ο Πρωτοσύγκελλος Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Νήφων Κακογιάννης, ο προϊστάμενος του Καθεδρικού Ναού Αγίας Τριάδος Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Δανιήλ Ψωίνος και πλήθος κληρικών της Μητρόπολης Πειραιά.

Ο κ. Σεραφείμ στις 7:00 μ.μ. κήρυξε τον Θείο Λόγο ενόψει της Σαρακοστής, τονίζοντας τη σημασία της ταπεινοφροσύνης, της εγκράτειας, της συγχώρεσης, της πραγματικής μετανοίας και της βοήθειας στον πλησίον, με χαρακτηριστικές αναφορές και παραδείγματα από τους Αγίους της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Ο κ. Σεραφείμ μετά το κήρυγμα ευχήθηκε καλή Σαρακοστή σε έναν προς έναν τους πιστούς και μοίρασε αναμνηστικές εικονίτσες της Παναγίας της Συληβριανής.