Ο Πειραιάς τίμησε τον παιδομάρτυρα Άγιο Ταρσίζιο στις Κατακόμβες (ΦΩΤΟ)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων Παλαιάς Κοκκινιάς Πειραιά

- Αρχαιοπρεπής Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Μητροπολίτη Πειραιά κ.κ. Σεραφείμ

- Πάνω από 200 παιδιά συμμετείχαν στη Θεία Λειτουργία για τον Άγιο Ταρσίζιο

- Πλούσιο αποκλειστικό φωτορεπορτάζ του Piraeus Press

...του Σαράντου Ευσταθόπουλου, Εκδότη Piraeus Press

Αρχαιοπρεπής Θεία Λειτουργία του Αγίου Μάρκου στον Ι.Ν. Αγίων Αναργύρων Παλαιάς Κοκκινιάς, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς & Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ, ιερομονάχων, ιερέων, ιεροδιακόνων και πιστών, επί τη εορτή του παιδομάρτυρα Αγίου Ταρσιζίου, στη μνήμη του οπίου είναι αφιερωμένη η Κατακόμβη κάτω από το Ναό.

Μήνυμα ελπίδας & αισιοδοξίας στον κατάμεστο από πιστούς ναό, τα πάνω από 200 παιδιά όλων των ηλικιών, που συμμετείχαν στη Θεία Λειτουργία, η οποία τελέστηκε ενώπιόν τους.

Η Θεία Λειτουργία ολοκληρώθηκε στις 11:00 π.μ. και ακολούθησε επίσκεψη στην Κατακόμβη - αντίγραφο των Κατακομβών των πρωτοχριστιανικών ετών - που υπάρχει στα θεμέλια του Ναού.

Ο κ. Σεραφείμ στο κήρυγμά του έκανε λόγο για την απεριόριστη - δίχως όρια - αγάπη του Θεού προς εμάς, αλλά και την ίδια αγάπη που πρέπει να έχουμε εμείς προς αυτόν, παίρνοντας παράδειγμα την αυτοθυσία του 15χρονου Αγίου Ταρσιζίου.

Αξίζει να αναφερθεί ότι την παραμονή το βράδυ, Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019, τελέστηκε Ιερά Αγρυπνία στο παλαιό εκκλησάκι των Αγίων Αναργύρων (Σύναξη Αγίων Αναργύρων) από τον πρωτοπρεσβύτερο π. Σπυρίδωνα Τσιμούρη.

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ & ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΠΡΕΠΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ