Το Θαύμα του Αγίου Σπυρίδωνος και Ενθρόνιση αντιγράφου της Μεγαλόχαρης στον Πειραιά

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Η Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς γιόρτασε στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος πολιούχου Πειραιώς το θαύμα του Πολιούχου Κερκύρας και Πειραιώς Αγίου Σπυρίδωνος του θαυματουργού που συνέβη τη νύχτα της 12 Νοεμβρίου 1716 στην Κέρκυρα.

Στον Ιερό Ναό μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ενθρονίστηκε από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ, αντίγραφο της θαυματουργού εικόνος της Μεγαλόχαρης Τήνου, δωρεά προς αυτόν του μακαριστού αγίου Γέροντος Νεκταρίου Βιτάλη.

Το θαύμα του Αγιου Σπυρίδωνα

Ο Άγιος Σπυρίδωνας, δια του οποίου με φωτιά και μέγιστο όλεθρο, εμπόδισε τον Ενετό ηγεμόνα Ανδρέα Πιζάνι και τους Ρωμαικαθολικούς συμβούλους του να κατασκευάσει Ρωμαιοκαθολικό αλτάριο στον πανίερο Ναό Του, γκρεμίζοντας τήν άναθηματική καντήλα του Ηγεμόνα εμπρός από το άφθαρτο σκήνωμα Του ανατινάζοντας την πυριτιδαποθήκη της Ακροπόλεως της Κερκύρας όπως ο Άγιος Αθανάσιος ο Πάριος καταγράφει στο βιβλίο του «Ουρανού Κρίσις», Λειψία Σαξωνίας 1805.

Το θαύμα αυτό που ενήργησε δια του Αγίου Σπυρίδωνος ο Πανάγιος Θεός διέσωσε την Ορθόδοξο πίστη των Κερκυραίων και απέδειξε την πλάνη του Ρωμαιοκαθολικισμού και την αλήθεια της Ορθοδοξίας.

Με πληροφορίες από romfea