ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Πανηγυρίζει ο Άγιος Δημήτριος σε Ταμπούρια & Νέο Φάληρο

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


...του Σαράντου Ευσταθόπουλου, Εκδότη Piraeus Press

Με κάθε τιμή και μεγαλοπρέπεια τιμάται στον Πειραιά ο Άγιος Μεγαλομάρτυρας Δημήτριος ο Μυροβλύτης.

Τόσο κατά την παραμονή όσο και ανήμερα της εορτής του Αγίου Δημητρίου, θα τελεστούν στους ομώνυμους ιερούς ναούς του Πειραιά πλειάδα ακολουθιών και τιμητικών εκδηλώσεων.

Δείτε αναλυτικά τα προγράμματα των δυο Ιερών Ναών της Μητρόπολης Πειραιά.

ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟ - ΤΑΜΠΟΥΡΙΑ

Οι ιερές Ακολουθίες επί τη ιερά πανηγύρει του Ναού θα τελεσθούν σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

Την Πέμπτη 25/10 στις 19:00 θα ψαλεί Μέγας πανηγυρικός εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ. Στις 21:30 θα τελεσθεί ιερά αγρυπνία. Την Παρασκευή 26/10 το πρωί θα τελεσθεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης κ. Ιερωνύμου.

Στις 17:30 θα ψαλεί μεθεόρτιος εσπερινός και στις 18:30 θα γίνει η περιφορά της ιεράς εικόνας της Παναγίας Σηλυβριανής και του Αγίου Δημητρίου χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Διαυλείας κ Αλεξίου . Στις 21:30 θα τελεσθεί ιερά αγρυπνία από τον Αρχιμ. Δανιήλ Ψωίνο.

Το Σάββατο 27/10 το πρωί θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία και στις 12:00 θα ψαλεί η Παράκληση της Παναγίας Σηλυβριανής.

ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ - ΝΕΟ ΦΑΛΗΡΟ

Ο Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Νέου Φαλήρου θα υποδεχθεί, στο πλαίσιο της πανηγύρεώς του, τα ιερά λείψανα του Αγίου Ισιδώρου του εν Χίω.

Η υποδοχή θα γίνει την Πέμπτη 25/10 στις 17:30 στην πλατεία Καραϊσκάκη όπου θα ψαλεί δέηση υπό του Σεβασμ. Μητροπολίτου Χίου κ. Μάρκου και του Σεβασμ. Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ.

Στις 19:00 θα ψαλεί στο Ναό, ο πανηγυρικός εσπερινός επί τη εορτή του Αγίου Δημητρίου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χίου κ. Μάρκου. Θα ακολουθήσει η λιτάνευση της ιεράς εικόνας και των ιερών λειψάνων. Στις 23:30 θα αρχίσει η τέλεση ιεράς αγρυπνίας.

Την Παρασκευή 26/10 το πρωί θα τελεσθεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία ιερουργούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ και του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χίου κ. Μάρκου. Στις 18:30 θα ψαλούν Μέγας εσπερινός και η Παράκληση. Τα ιερά λείψανα θα παραμείνουν στο Ναό μέχρι τις 26/10.