Αθήνα: Γκρέμισαν Χριστιανική εκκλησία στο Βοτανικό για να χτιστεί τζαμί

Αν και εκκρεμεί ενώπιον του Συμβουλίου Επικρατείας η υπ’ αριθμόν Ε2011/2017 Αίτηση 150 ατόμων σχετικώς με τον Ναό της Αγίας Τριάδος – Παναγίας Ελευθερώτριας εντός του κοινοχρήστου χώρου πρασίνου επί της Ιεράς Οδού αρ. 114 (πλησίον του επιδίκου και επιδόξου τεμένους του ισλάμ) συζητηθείσα την 28/11/2017 ενώπιον του Δ΄ Τμήματος του Συμβουλίου Επικρατείας με εισηγήτρια την κ. Ουρανία Μαυρομιχάλη – Νικολαράκου και Πρόεδρο τον κ. Αντωνόπουλο, σήμερα Πέμπτη 20/8 γκρεμίζεται ο Ιερός Ναός της Αγίας Τριάδος – Παναγίας Ελευθερώτριας κατά παράβαση του ισχύοντος Συντάγματος, του αντιρατσιστικού νόμου και των διεθνών διατάξεων.

Η Κυβέρνηση παράνομα γκρεμίζει τον ιερό ναό της Παναγίας Ελευθερώτριας μέσα στον χώρο του Βοτανικού, επί της Ιεράς Οδού 114 για να μην είναι μπροστά στο ισλαμικό τέμενος. Δηλαδή γκρέμισαν Χριστιανικό Ναό για να γίνει το Τζαμί.

Παρά το γεγονός ότι εκκρεμεί ενώπιον του Συμβουλίου Επικρατείας η υπ’ αριθμόν Ε2011/2017 Αίτησις 150 ατόμων σχετικώς με τον Ναόν της Αγίας Τριάδος – Παναγίας Ελευθερώτριας εντός του κοινοχρήστου χώρου πρασίνου επί της Ιεράς Οδού αρ. 114 (πλησίον του επιδίκου και επιδόξου τεμένους του ισλάμ) συζητηθείσα την 28/11/2017 ενώπιον του Δ΄ Τμήματος του Συμβουλίου Επικρατείας με εισηγήτρια την κ. Ουρανία Μαυρομιχάλη – Νικολαράκου και Πρόεδρο τον κ. Αντωνόπουλο, ο ναός της Παναγίας της Ελευθερώτριας γκρεμίστηκε!

Στη θέση του αυτή την ώρα υπάρχουν χαλάσματα και μπάζα που δεν έχουν ακόμα απομακρυνθεί

Στην υπόθεση υπάρχει έντονο παρασκήνιο, αφού με εντολή ανώτατου δικαστικού ακυρώθηκαν οι προσπάθειες Εισαγγελέων να ματαιώσουν την κατεδάφιση. Σύμφωνα με πληροφορίες στο σημείο βρίσκονται ήδη αγανακτισμένοι πολίτες που ετοιμάζουν κινητοποιήσεις.

ΘΕΜΑ: «Κατάπτυστη η ενέργεια γκρεμίσματος του Ναού της Αγίας Τριάδος – Παναγίας Ελευθερώτριας πλησίον του επικείμενου ισλαμικού τεμένους»

Αν και εκκρεμεί ενώπιον του Συμβουλίου Επικρατείας η υπ’ αριθμόν Ε2011/2017 Αίτηση 150 ατόμων σχετικώς με τον Ναό της Αγίας Τριάδος – Παναγίας Ελευθερώτριας εντός του κοινοχρήστου χώρου πρασίνου επί της Ιεράς Οδού αρ. 114 (πλησίον του επιδίκου και επιδόξου τεμένους του ισλάμ) συζητηθείσα την 28/11/2017 ενώπιον του Δ΄ Τμήματος του Συμβουλίου Επικρατείας με εισηγήτρια την κ. Ουρανία Μαυρομιχάλη – Νικολαράκου και Πρόεδρο τον κ. Αντωνόπουλο, σήμερα Πέμπτη 20/8 γκρεμίζεται ο Ιερός Ναός της Αγίας Τριάδος – Παναγίας Ελευθερώτριας κατά παράβαση του ισχύοντος Συντάγματος, του αντιρατσιστικού νόμου και των διεθνών διατάξεων. Πρόκειται αναντιρρήτως για μια ενέργεια που παραπέμπει σε άλλες εποχές, σε εποχές οθωμανικού ζυγού και τουρκικής κυριαρχίας.

Eρωτώνται οι αρμόδιοι υπουργοί:

1)            Βάσει ποιας διαδικασίας ελήφθη η σχετική κατάπτυστη απόφαση;
2)            Που αποσκοπεί η κατεδάφιση του χριστιανικού ναού;
3)            Θα αποδοθούν ευθύνες, δεδομένης της βαρυνούσης σημασίας που έχει το γκρέμισμα χριστιανικού ναού σε χώρο όπου δρομολογείται η ανέγερση ισλαμικού τεμένους;

Αθήνα,  30/8/2018
Ο ερωτών βουλευτής
Ιωάννης Λαγός
Βουλευτής Β’ Πειραιώς
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ – ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ