Τρίκαλα: Ουρές πιστών για την Αγία Μαρία τη Μαγδαληνή (Φωτο)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ουρές αρκετών εκατοντάδων μέτρων σχηματίζονται από πιστούς Τρικαλινούς στον Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου Μπάρας προκειμένου να προσκυνήσουν το Aγιασμένο χέρι της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής.

Το άφθαρτο χέρι της Αγίας, όπως και τεμάχιο του Τιμίου Ξύλου, μεταφέρθηκαν από την Ι.Μ. Σίμωνος Πέτρας του Αγίου Όρους το περασμένο Σάββατο και θα παραμείνουν έως την Τετάρτη. Κάθε μέρα τελείται Θεία Λειτουργία και το βράδυ Αγρυπνία, ενώ ο Ναός παραμένει ανοικτός από τις 07.30 το πρωί έως τη 01.00 το βράδυ.

Χθες βράδυ τελέστηκε η πρώτη αγρυπνία, όπως κατέγραψε το trikalavoice.gr παρουσία εκατοντάδων πιστών. Η Αγία ένδοξος και πανεύφημος Μαρία η Μα­γδαληνή υπήρξε η πιστή και αφοσιωμένη Μαθήτρια του Υιού και Λόγου του Θεού, η ακόλουθος της Υπεραγίας Θεοτόκου, η Διακόνισσα του Κυρίου και των Αποστόλων, η εκλεκτή Μυροφόρος, η Ευαγγελίστρια της Αναστάσεως, η Ισαπόστολος και κήρυκας της πί­στεως.

Σ' αυτήν δόθηκε η χάρις να δη πρώτη μετά την Ανάσταση, μαζί με την Θεοτόκο, τον Αναστάντα Ιη­σού. Αυτή ευαγγελίσθηκε στους Αποστόλους την Α­νάσταση του Κυρίου. Μέσα στα ιερά Ευαγγέλια δοξά­ζεται από τους αγίους τέσσερις Ευαγγελιστές, ως πρώ­τη μετά την Θεοτόκον, Μαθήτρια και Μυροφόρος.

AGIA MARINA

Πηγή: trikalavoice.gr