ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΣΩΤΗΡΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ: Φωτογραφικό άλμπουμ από την Πανηγυρίκη Θεία Λειτουργία!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Του Σαράντου Ευσταθόπουλου

Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Πειραιώς & Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ και με τη συμμετοχή πλήθος ιερέων και λαϊκών τελέστηκε και φέτος η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Θείας Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στην Παλαιά Κοκκινιά Πειραιώς.

Στο μεγαλύτερο ναό της Μητροπόλεως Πειραιώς, τιμήθηκε και φέτος – εν μέσω Δεκαπενταύγουστου – η Δεσποτική Εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος μας Ιησού Χριστού εν τω όρει Θαβώρ.

Τόσο την παραμονή της μεγάλης εορτής του καλοκαιριού 5 Αυγούστου, όσο και ανήμερα 6 Αυγούστου, πλήθος κόσμου από τον ευρύτερο Πειραιά, συνέρρεε για να προσκυνήσει την εικόνα του Μεταμορφωθέντος Χριστού, παρά την έντονη ζέστη.

Ανήμερα το πρωί, τελέστηκε η καθιερωμένη πανηγυρική Θεία Λειτουργία ενώ ακολούθησε το κήρυγμα του Μητροπολίτη Πειραιά κ. Σεραφείμ.

Ακολούθησε η καθιερωμένη «δεξίωση» στο πρότυπο Πνευματικό Κέντρο του Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Παλιάς Κοκκινιάς, με όλα τα παραδοσιακά εδέσματα που επιτάσσει η ημέρα (καταλύεται ψάρι και λάδι).

Αξίζουν συγχαρητήρια τόσο στους Κληρικούς του Ναού, π. Λεωνίδα Αθανασούλα, π. Ευστάθιο Κατσαμπάκη και π. Χρήστο Κούσπαρη, στους ψάλτες, στους Επιτρόπους, αλλά και στις κυρίες του Φιλοπτώχου και τους Δωρητές για τη σημαντική συνδρομή τους, σε αυτούς τους τόσο δύσκολους οικονομικά καιρούς και ειδικώς για την άψογη προετοιμασία της Λαμπρής Πανηγύρεως.
Sarados Efstathopoulos

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΟΥ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕ ΤΟ PIRAEUS PRESS: 

 

 

[g_youtube v="rNIN9f2XqVo"]